Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Mariska Petrovic                      
Mariska Petrovic is een muzikante uit Nijmegen. Ooit was ze Nederlands Kampioene Turnen (1988), maar tegenwoordig staat haar leven in het teken van de muziek. In 2002 is ze afgestudeerd aan de Fontys Musical- opleiding, waarna ze ook nog een dans- opleiding heeft gedaan. Ze heeft veel nummers geschreven, voornamelijk in het Engels. In 2019 brengt ze naar buiten dat ze voor het eerst aan Nederlandstalig repertoire werkt voor een persoonlijke voorstelling: spitsvondige, helder klinkende liedjes waarin Mariska eerlijker is dan ze ooit is geweest. Voor het project werkt ze intensief samen met andere muzikanten, o.a. met bassist Richard Wallenburg. In hetzelfde jaar verschijnt de single 'Driekwart en de waarheid', waarmee ze een bijzondere sfeer weet neer te zetten. Momenteel bevindt Mariska zich veel in de studio om de nieuwe nummers op te nemen. In september 2020 hoopt ze de theaters in de gaan om haar nieuwe programma te presenteren.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In 2017 had programmamaker Maarten Verduijn al contact met Mariska over een optreden in Podium 107.1. Helaas kon dat optreden door omstandigheden niet doorgaan. Eind 2019 was het dan zover: Mariska kwam eindelijk over uit Nijmegen om Woerden kennis te laten maken met haar muziek. Het bezoek stond in het teken van Mariska's nieuwe Nederlandstalige project. De nieuwe single 'Driekwart en de waarheid' was een paar weken eerder al verschenen en had Maarten diep geraakt. Mariska bracht een fijne sfeer met zich mee en ze had vooral erg leuk contact in de studio met redactielid Nieske Rijsdijk. Ook kwam ze in contact met singer-songwriter Rick Treffers, die tijdens dezelfde uitzending op het podium stond. Achteraf schreef ze mooie woorden in het gastenboek: 'Een sprookje voor Nieske... blijf de prinses die je bent! Chris, Maarten, Tijmen en Christa... bedankt voor de koekjes en jullie "warme bad". Tot 'n volgende keer!'
 
Het item met Mariska
Beluister hieronder het hele item met Mariska Petrovic, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Mariska over haar eerste muzikale herinnering. Vervolgens kan programmamaker Maarten Verduijn het niet laten om iets héél anders aan te snijden: Mariska was in 1988 Nederlands Kampioene Turnen. Hoe heeft ze deze tijd als topsporter ervaren? Vervolgens wordt in het interview aandacht besteed aan haar nieuwe project, dat een zeer persoonlijke insteek heeft. Wie was Henk Verbeek, de man die de katalysator is voor dit nieuwe project? En waarom koos Mariska ervoor om voor het nieuwe project Nederlandstalig te gaan zingen? De toekomstplannen en de fase waarin het project zich nu bevindt worden uitgebreid besproken. Aan het einde merkt Maarten op dat Mariska kort over haar dochter gesproken heeft. Hoe kijkt Mariska's dochter naar haar muziek?


 

21 december
2019

Op deze datum was Mariska Petrovic te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Driekwart en de waarheid', 'Sprookje' en 'De verlichte brug'.
 

Meer Mariska?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!

Tekst: december 2019
Bron: Mariska Petrovic en aflevering 504 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg (boven) en Maarten Verduijn (onder)
Techniek: Tijmen Gol
RPL FM