Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Maria Josephine
Met veel bezieling, passie en zichzelf begeleidend op gitaar, maakt Maria Josephine pop met een ruw soulrandje, met als doel positiviteit te verspreiden en mensen te verbinden. Nadat zij negen maanden op reis was geweest ontwikkelde ze een nieuw perspectief op de wereld en besloot minder gejaagd en bewuster te leven. De wereld een beetje mooier maken is wat zij graag doet in de vorm van muziek. Muziek gaf haar troost, ze ontdekte de diepere lagen en de mogelijkheid je ‘ei kwijt te kunnen’. Ze schreef haar gevoelens en ervaringen van haar af, wat voor verlichting zorgde. En wat is er nu mooier dan je ervaring delen via muziek?
De 30-jarige Schiedamse maakt al muziek sinds haar 17e. Inspiratiebronnen zijn o.a. Bonnie Raitt, Katie Melua, Billy Joel en Eva Cassidy. De laatste jaren treedt ze veel op. Zo stond ze in 2015 o.a. in het voorprogramma van Gerson Main en speelde ze op diverse festivals verspreid over heel het land. Tevens werd ze in 2016 tweede bij een Singer-songwriterwedstrijd in Utrecht. Ook in het buitenland valt haar muziek in de smaak, zo won ze een muziekwedstrijd in een backpackershostel in Australië en speelde ze in restaurantjes op tropische eilanden in Thailand. Daarnaast is Maria Josephine in menig huiskamer te vinden waar ze de harten van mensen verwarmt met haar heldere, soulvolle stem. Met veel bezieling wil ze positieve energie uitstralen naar haar publiek, met als doel mensen gerust te stellen, een groter bewustzijn over de wereld met anderen te delen en plezier te maken.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Maria Josephine had een leuke klik met het team van Podium 107.1. Na een bijzondere fotosessie met hoffotograaf Dave Hammelburg maakte ze zich op voor haar eerste radio-optreden sinds lange tijd. Het optreden maakte indruk: met name het eerste nummer 'Rose' over haar overleden oma riep veel reacties op. Eén luisteraar mailde dat ze het nummer heel bijzonder vond.
Buiten de uitzending om kwam Maria Josephine in contact met singer-songwriter Olof Sinke, die in het uur na haar op het podium zou staan. De twee bleken in muzikaal opzicht veel overeenkomsten te hebben.
 
Het item met Maria Josephine
Beluister hieronder het hele item met Maria Josephine, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Maria Josephine over haar eerste muzikale herinnering. Daarna vertelt ze open over een periode waarin ze naar eigen zeggen 'de wereldproblematiek op haar schouders nam'. Verder komen de reizen van Maria Josephine aan bod, evenals haar plannen voor een EP.


 

21 januari
 2017

Op deze datum was Maria Josephine te gast in ons programma. De nummers "Rose", "Big bound boxes" en "Champion" werden live gespeeld.

 

Meer Maria Josephine?
Klik hier om naar haar website te gaan!

Tekst: januari 2017

Bron: Maria Josephine en aflevering 360 van Podium 107.1

Techniek: Chris van Leeuwen RPL FM