Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marcel Verbeek                     
Met voorbeelden van James Taylor tot Radiohead weet de Nijmeegse singer-songwriter Marcel Verbeek waar hij de mosterd haalt. Zijn sfeervolle debuutalbum Days to come uit 2011 werd goed ontvangen. Vele optredens volgden. Marcel speelde samen met onder anderen Anneke van Giersbergen en Harry Sacksioni. 
In 2014 presenteerde hij The Widow’s Waltz, met geraffineerde songs over het leven, de liefde en de dood. Kernelementen zijn Marcels warme stemgeluid, fingerstyle gitaarspel en een vleugje Americana. Sinds de release van zijn tweede album, speelt Marcel vaak samen met toetsenist William van Barneveld en bassist Paul Sips.
Bluebird Café is een project van singer-songwriter Marcel Verbeek en leden van countryband Savannah.  Tijdens akoestische luisterconcerten spelen en zingen we liedjes van singer-songwriters als James Taylor, Paul Simon, Crosby, Stills, Nash and Young, Venice én eigen werk. Intieme luister- concerten voor liefhebbers van akoestische gitaarmuziek en meerstemmige zang. In 2017 lanceerden zij hun debuut-cd ‘Singer-songwriter Sessions, volume 1’.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Marcel bracht een bezoek aan de RPL-studio's op een zonnige zaterdag in het Paasweekend van 2019. Zijn optreden viel goed bij de aanwezigen in de studio: zijn stemgeluid en het stabiele gitaarspel zorgen voor een geluid dat als 'warm en rustgevend' werd getypeerd. Ook de openheid en eerlijkheid van Marcel tijdens het interview zorgden voor bewondering bij het publiek. Marcel schreef na zijn optreden een bijzonder stukje in het gastenboek: 'Dank jullie wel voor de hartelijke ontvangst en de oprechte interesse. Je voelt dat jullie met liefde radio maken. En alles wat met liefde gemaakt wordt, is waardevol!'
 
Het item met Marcel
Beluister hieronder het hele item met Marcel Verbeek, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview blikt programmamaker Maarten Verduijn met Marcel terug op zijn kindertijd. Als er een film zou zijn van Marcel als zes- of zevenjarig jongetje, wat zou er dan op die film te zien zijn? Hij schetst het beeld van een warm gezin waarin niet alleen de muziek een grote rol speelde, maar ook de sport. Verderop in het interview wordt dieper in gegaan op de debuutplaat 'Days to come' en het vervolg 'The Widow's Waltz'. Marcel vertelt openhartig waarom het onderwerp 'dood' prominent op zijn tweede plaat aanwezig is. Aan het einde komen nog kort de samenwerking met de band Savannah en het project 'Bluebird Café' aan bod.


 

20 april
2019

Op deze datum was Marcel Verbeek te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Days to come', 'Hold you now' en 'Your mother's eyes'.
 

Meer Marcel?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!Tekst: april 2019
Bron: Marcel Verbeek en aflevering 470 van Podium 107.1
Foto: Dave Hammelburg (bovenste), Maarten Verduijn (onderste)
Techniek: Tijmen Gol