Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marcel Vaandrager                               
Marcel Vaandrager is een veelzijdig man. Hij heeft in zijn leven veel verschillende studies succesvol doorlopen, waardoor hij van alle markten thuis is. Al sinds zijn twaalfde schrijft hij gedichten, waarvan hij in 2010 een kleine selectie voor het eerst toevertrouwde aan een eigen dichtbundel. Marcel geeft zelf aan dat hij schrijft en dicht om beter te begrijpen wat hij beleeft en denkt. Marcel is actief als Dorpsdichter van de gemeente Werkendam. Het is te eenzijdig om Marcel alleen dichter te noemen. Hij is daarnaast namelijk schrijver, uitgever en nog veel meer. Ook is hij actief met de theatergroep 'De Troubabrours' (samen met Frans Lodewijk en Marcus Mulder). Samen maken ze voorstellingen met conferences, mijmeringen en liedjes. Ze hebben, met succes, in verschillende theaters opgetreden. Op zijn website kun je zien wat hij nog meer doet! In Podium 107.1 was hij te gast als Sneldichter.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Marcel bracht voor de vierde keer een bezoek aan Podium 107.1. Hij is drie keer in de RPL-studio's geweest als sneldichter, maar hij heeft ook opgetreden met de groep 'De Troubabrours'. Als sneldichter heeft hij al menig luisteraar tot tranen toe geroerd. Eind 2017 vroeg programmamaker Maarten Verduijn aan Marcel of er weleens een gedicht voor hem geschreven werd. Dit bleek niet of nauwelijks het geval te zijn! Maarten was dit niet vergeten. Hij vroeg aan twee radiomakers in opleiding (Inge Rijnbeek en Hans Jager) om tijdens de uitzending een gedicht voor Marcel te schrijven. Dit deden ze, met succes!
Marcel bracht een bezoek aan de studio met zijn partner Irene Damminga.
 
De items met Marcel
Beluister hieronder de twee items met Marcel. Aan het begin van de items vraagt Maarten een aantal dingen over het sneldichten en over de manier waarop Marcel samenwerkt met Sinterklaas en de pieten. Vervolgens hoor je hoe Marcel kennismaakt met de luisteraars (Angela Lau en Desie Wolf) en vervolgens aan de slag gaat voor hun gedichten! Aan het einde hoor je ook hoe Marcel zelf in het zonnetje wordt gezet door het team van Podium 107.1!


 

 

 


1 december
2018

Op deze datum was Marcel Vaandrager te gast in een speciale Sinterklaas-editie van Podium 107.1. Hij schreef in sneltreinvaart twee gedichten op maat voor luisteraars.
 

Meer Marcel?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!
 
 
 
 

 
Marcel in de RPL-studio's met Irene Damminga. 

 

Tekst: december 2018
Bron: Marcel Vaandrager en aflevering 452 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM