Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
MacHielo                                     
MacHielo is een Haarlemse muzikant en liedjesschrijver. Hij is geboren in de Zaanstreek, waar hij werd opgevoed door muzikale ouders. De twaalfsnarige gitaar in de slaapkamer van zijn ouders, imponeerde. Thuis stond altijd de muziek aan. Hij dagdroomde met de koptelefoons op, dat hij meespeelde in Supertramp. Later ging zijn voorkeur uit naar Dire Straits. Zijn eerste gitaar kocht hij van zijn verjaardagsgeld toen hij 13 werd. Zijn eerste elektrische gitaar kreeg hij toen hij 15 werd: een crème witte stratocaster uit Japan. Hij wilde per se gitarist worden, met Mark Knopfler en Eric Clapton als grote voorbeelden. Na in meerdere schoolbands, studentenbands en feestbands te hebben gespeeld, kwam hij er achter dat zijn echte passie bij schrijven, componeren en zingen ligt. In 2014 trok hij de stoute schoenen aan en gaf hij zich op voor een huiskamerfestival. (Gluren bij de Buren Haarlem). Daar moest dan nog wel snel een repertoire voor geschreven worden. Met net op tijd (het laatst nummer werd op de ochtend van het optreden nog geschreven) drie eigen nummers en een paar covers nam hij een sprong in het diepe. Maar het zwemmen beviel hem! Het huiskamerpubliek was enthousiast en MacHielo zelf nog meer. Inmiddels heeft hij een aardig repertoire van eigen nummers en maandelijks een optreden hier en daar, wat hem zielsgelukkig maakt. Soms treedt hij alleen op, soms met muzikale vrienden, zoals de Mystery Guests. Soms meedoen aan een podium. Soms zelf festivals organiseren, zoals Kweekmuziek (en meedoen). Blues, pop, folk en jazz invloeden zijn vaak terug te horen. De droom is uitgekomen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
MacHielo bracht een bezoek aan Podium 107.1 op een ijskoude winterdag waarop de gevoelstemperatuur niet hoger kwam dan -15 graden. Hij had een lange tocht gemaakt van zijn woonplaats Haarlem naar de RPL-studio's in Woerden. MacHielo was getipt bij Podium 107.1 door een Amsterdamse muzikant die onder de indruk was van zijn sound. MacHielo had zelf een goede indruk gekregen van het programma toen hij het optreden van een bekende van hem had gehoord (zangeres Bo). Hij genoot van het bezoek aan de studio en hij beloofde om nog een keer terug te komen met zijn band.
 
Het item met MacHielo
Beluister hieronder het hele item met MacHielo, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview maakt programmamaker Maarten Verduijn een kleine reis in de tijd. Hij laat MacHielo aan het begin vertellen over zijn kindertijd in de Zaanstreek, waarna zijn middelbare schooltijd kort aan bod komt. Vervolgens komen recente ontwikkelingen aan bod, zoals zijn samenwerkingen met andere muzikanten en een optreden dat hij dezelfde avond nog zou geven tijdens een benefietconcert.
 


17 maart
2018

Op deze datum was MacHielo te gast in ons programma. De nummers "Fade away", "Old soul blues" en "Holiday" werden live gespeeld.
 

Meer MacHielo?
Volg hem op Facebook!
Film-opnames van het optreden van MacHielo zijn te zien op het YouTube-kanaal 'Podium 107.1'.


Tekst: maart 2018
Bron: MacHielo en aflevering 418 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg.
Techniek: Chris van Leeuwen, Marco van der Meer en Patrick Schalkwijk
RPL FM