Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Maarten Russchen
Maarten Russchen begon met klassiek gitaarspelen toen hij tien jaar oud was. Toen hij veertien jaar was, had hij met een krantenwijk genoeg gespaard voor zijn eerste elektrische gitaar. Op de middelbare school speelde Maarten in allerlei bandjes. Dit vond hij zo leuk, dat hij besloot om toelatingsexamen te doen bij het Conservatorium in Zwolle en Hilversum. Hij koos voor Hilversum, wat later is gefuseerd met het Conservatorium van Amsterdam. Na zijn opleiding maakte Maarten een veelbelovende start in de muziekwereld. Hij speelde in jazzcafé's en op festivals. Daarnaast werd hij regelmatig gevraagd voor opnamesessies en kwam hij op de lijst van invallers voor het Metropool Orkest. Ondanks het succesvolle begin besloot Maarten om een andere kant op te gaan. Na de studie Rechten is hij advocaat geworden en kwam muziek maken op de tweede plek.
In 2005 is Maarten weer actiever geworden op muziekgebied. Ook pakte hij het schrijven van eigen nummers weer op en ging hij diverse samenwerkingen aan. Maarten werd actief met de formatie Frim Fram en met zijn eigen Maarten Russchen Band, die hij in 2014 formeerde. Met deze band nam hij een EP op.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Bij aanvang van zijn bezoek aan Woerden werd Maarten ontvoerd door huisfotograaf Dave Hammelburg voor een kleine fotoreportage. (Het resultaat zie je rechts). Daarna zonderde hij zich af om zich grondig voor te bereiden op de liedjes die hij zou gaan spelen in de uitzending. Tijdens de uitzending viel op dat de veelzijdige Maarten verschillende kanten van zich liet zien tijdens het spelen van de live-nummers, die varieerden van jazz tot singer-songwriter.
 
Het item met Maarten
Beluister hieronder het hele item met Maarten Russchen, inclusief de live-nummers. In het interview wordt de muzikale levensloop van Maarten doorgelopen, beginnend bij zijn eerste herinnering en eindigend bij zijn meest recente EP. Ook wordt Maarten's carrière als advocaat aangestipt, onder andere door een goede vraag van een luisteraar. Aan het einde geeft hij een overzicht van optredens in de nabije toekomst.
 


 


25 maart

2017


Op deze datum was Maarten Russchen te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Walk with me', 'A matter of perspective' en 'Won't fit in' live.
 

Meer Maarten?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.


Tekst: maart 2017
Bron: Maarten Russchen en aflevering 369 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM