Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lyssna
Dorien Geusebroek is 8 jaar als ze voor de keus staat voor een vervolg instrument op de blokfluit. Haar twijfel zit tussen de harp en de viool. Maar op het moment dat zij voor het eerst een viool op haar schouder voelt, is ze verkocht. Ze weet op dat exacte moment meteen “dit is hét instrument dat bij me hoort”. Na jaren lessen te volgen en ervaring op te doen in orkesten en ensembles, groeit Dorien op tot een volwaardig violiste. Tijdens een klassiek concert in de kerk speelt Dorien haar solo. Niet verwonderlijk raakt Marja op slag verliefd door dit spel.  
In 2010 kruisen daarom de muzikale wegen van singer-songwriter Marja de Boer en violiste Dorien Geusebroek. Zij bouwen samen verder aan wat Marja eens solo begonnen is. Wanneer de samenwerking echt goed op gang raakt, komt Marja erachter dat Dorien een mooi zuivere sopraanstem heeft. Uiteraard wordt deze gaandeweg ook steeds meer ingezet. Haar hoge geluid contrasteert met Marja's rauwe randje, waardoor verhaallijnen nog meer opgetild worden.    
Het gevolg? "Lyssna"! (uit te spreken als luusna, betekent luister) "Alles begint met luisteren", een filosofie die dit duo aanhangt. Luisteren om te kunnen ontvangen, creëren en uiteindelijk over te dragen. Hun Engelstalige zelfgeschreven nummers met gitaar, viool en tweestemmige zangpartijen, zorgen voor een optreden vol romantiek, humor en levenslessen. In 2015 heeft bassist Harm Oosterhof zich aangesloten bij Lyssna. Dankzij hem klinkt het geluid van Lyssna nog voller en mysterieuzer!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Lyssna is één van de publieksfavorieten van Podium 107.1. Een bezoek van deze formatie valt altijd goed bij de luisteraars en bij het team van het programma. De klik tussen Marja en Dorien en het team van Podium 107.1 was zoals altijd duidelijk aanwezig. De nieuwe bassist Harm past hier perfect bij. Ook op muzikaal gebied was hij een duidelijke aanvulling op het bekende Lyssna-geluid.
Tijdens het interview wisselenden serieuze onderwerpen zich af met gezelligheid. Marja moest de 'duivelse dilemma's' beantwoorden. Dit item was al zo'n twee jaar niet meer voorbij gekomen in Podium 107.1.
 
Het item met Lyssna
Beluister hieronder het hele item met Lyssna, inclusief de vier live nummers. In het interview trapt Marja af door haar collega's Dorien en Harm uitgebreid voor te stellen. Verder wordt er gesproken over inspiratiebronnen, het succesvolle jaar 2016 en over de komst van Harm. Aan het einde doet Marja mooi nieuws uit de doeken: Lyssna heeft plannen voor het uitbrengen van een cd! 

12 november

2016


Op deze datum was Lyssna te gast in ons programma. De nummers "Land of bears and eagles", "Lullaby you'll know by heart", "Sailor's song" en "In a haze" werden live gespeeld.
 

Meer Lyssna?
Volg de band op Facebook en kijk
op www.marjadeboer.nl. 
Zangeres Marja de Boer


Tekst: november 2016
Bron: Lyssna en aflevering 351 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen en Kees Kok - RPL FM