Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Luuk Lenders                            
Luuk Lenders staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met bijzondere fluiten, accordeon, shruti box, percussie, doedelzak, mondharmonica en zelfgemaakte instrumenten. Zijn optredens zijn kleurrijk en virtuoos, avontuurlijk en grappig en toveren onwillekeurig een glimlach op je gezicht. Als verzamelaar van fluiten heeft hij van alles te fluiten en te vertellen. De Arabische herdersfluit ruist als een woestijnwind, de Ierse whistle zingt als een nachtegaal en de Zweedse boventoonfluit rockt als een Elvis. In de zomer van 2017 is Luuk samen met Yeppe van Kesteren de studio ingevlogen om te werken aan zijn nieuwe album 'Bosduif'. Deze plaat bevat tien nummers met elk hun eigen verhaal. Een ode aan de bijen, een feest in het Balkanbos en een eigen interpretatie van het Ierse "Cil Chais" zijn slechts enkele voorbeelden.
Trek je bergschoenen, badslippers of pantoffels aan en ga mee op avontuur!

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het bezoek van Luuk aan Podium 107.1 was een groot succes. Zowel het team van het programma als het luisterend publiek gaven aan dat ze bij RPL nog niet eerder zulke muziek hadden gehoord. Luuk speelde zijn nummers aangevuld met improvisatie. Hij vroeg aan Maarten om het belletje dat hij tijdens de uitzending altijd bij de muziekquiz gebruikt. Het belletje werd op een grappige wijze in de nummers ge´ntegreerd. De muziek bij iedereen een glimlach op het gezicht. Programmamaker Maarten Verduijn verontschuldigde zich bij de luisteraars, omdat hij buiten adem was van het dansen op Luuk's muziek.
 
Het item met Luuk
Beluister hieronder het hele item met Luuk, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item vertelt Luuk meteen over zijn fascinatie voor fluiten. Hoe is hij ooit begonnen met het verzamelen van deze instrumenten? Ook komt zijn optreden met de Dubliners van oktober 2017 ter sprake. Luuk vertelt hoeveel moeite hij deed om met de legendarische Ierse band op het podium te kunnen staan. Tenslotte komt zijn nieuwe album 'Bosduif' uitgebreid aan bod.21 oktober
 2017

Op deze datum was Luuk Lenders te gast in ons programma. De nummers "Fluitenmedley", "Het Balkanbos" en "Het Takkenlied" werden live gespeeld.
 

Meer Luuk?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.


 

 


Tekst: oktober 2017
Bron: Luuk Lenders en aflevering 397 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk en Dave Hammelburg
RPL FM