Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lucie de Droom                                  
Lucie de Droom zingt over de waarde en waanzin in de wereld, robotica en introspectie. Langs verwonderingen, liefdes en illusies waagt ze zich op een ontdekkingstocht naar hoe het is om een mens te zijn. Zichzelf begeleidend met zacht gekleurde gitaarriedels doet ze een poging tot het verwekken van een muzikale tweeling: gelijke helften feit en fictie, droog en dramatisch, simpel en ingewikkeld. Soms zakelijk, meestal zweverig. Ze raakt je wanneer je het niet ziet aankomen met een geluid dat klinkt als de soundtrack van een droom die je al vergeten was toen je wakker werd.
Lucie komt uit Utrecht. Met haar Nederlandstalige liedjes begint ze steeds meer harten te veroveren op verschillende podia in het hele land. Ze haalt muzikale inspiratie uit artiesten als St. Vincent, Spinvis, Lucky Fonz II, Angel Olson en Roosbeef. Voor de komende tijd heeft Lucie mooie plannen: van 6 tot en met 12 augustus reist ze met een groep woordkunstenaars door het land met de PoŽziebus.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op de dag van het bezoek van Lucie aan de RPL-studio's lagen de straten open vanwege werkzaamheden. Om de studio te kunnen bereiken, baande ze zich een weg tussen de opbrekingen, de takelwagens en ijzeren platen. Ze had Luc meegenomen, die ze tijdens de uitzending omschreef als 'haar roadie en lover'. Dat Luc bekend was met de muziek van Lucie, bleek al tijdens de soundcheck: hij zong de nummers direct mee. Lucie zette tijdens haar optreden een bijzonder Nederlandstalig geluid neer. Ze bleef na afloop in de studio om het optreden van de band Spot On mee te maken. Lucie schreef in het gastenboek van Podium 107.1 lovende woorden over de ontvangst door het team en de gezellige sfeer.
 
Het item met Lucie de Droom
Beluister hieronder het hele item met Lucie de Droom, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview maakt programmamaker Maarten Verduijn een muzikale tijdreis met Lucie. Wanneer kwam ze voor het eerst in aanraking met muziek en wat zijn haar eerste muzikale herinneringen? Vervolgens vertelt Lucie uitgebreid over haar schrijfproces en over de eerste keer dat ze een zelfgeschreven nummer voor iemand anders speelde. Tot slot komen een aantal actuele zaken aan bod, zoals haar deelname aan de PoŽziebus in de zomer van 2018.
 

 


23 juni 2018

Op deze datum was Lucie de Droom te gast in ons programma. De nummers "Natuur", "Wals van de Waanzin/De Zeevaarder" en "Spookmachine" werden live gespeeld.
 

Meer Lucie de Droom?
Volg haar op Facebook of Soundcloud!

Tekst: juni 2018
Bron: Lucie de Droom en aflevering 431 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer & Tijmen Gol - RPL FM