Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Liz Borema                                        
Liza, ookwel bekend onder de artiestennaam Liz Borema, is een 18-jarige zangeres afkomstig uit Amsterdam en woonachtig in Zaandam. Op haar 7e is zij begonnen met zingen op een kinderkoor in Amsterdam. Hier leerde zij op jonge leeftijd samenzang, muziektheorie, gehoortraining en meer. Tot haar twaalfde heeft Liz met veel plezier op het kinderkoor gezeten maar verlangde steeds meer naar solo optredens en popmuziek. Ze begon na het stoppen op het kinderkoor met pianolessen en begon zichzelf vanaf les 1 te begeleiden. Zo kwam ze in aanraking met het schrijven van eigen muziek en met het optreden van covers. In april, 2018 kwam Liz in contact met schrijver Frank Krake en schreef een nummer over zijn boek ‘De Laatste Getuige’. De hoofdpersoon van het boek kwam helaas te overlijden en als eerbetoon aan hem heeft Liz haar eigen nummer ‘Last Witness’ mogen spelen in de uitzending van RTL Late Night op 4 mei. Nu studeert Liz vocals op het conservatorium van Haarlem en heeft het ontzettend naar haar zin. Liz Borema’s songwriting is geïnspireerd door popsterren als Adele, Ed Sheeran en Sam Smith. Tijdens optredens speelt Liz veel covers en zij maakt deze songs eigen door haar jazzy, zachte sound. Grote inspiraties voor haar sound zijn Lianne La Havas, Norah Jones en Alessia Cara.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Liz bracht een bezoek aan Podium 107.1 op een zaterdag voor de kerst. Ze belandde in een volle studio waarin iedereen in de kerststemming was! Ze had haar moeder meegebracht, die trots in het publiek zat. De drie nummers die ze op piano speelde, maakten grote indruk. Liz schreef na afloop lovende woorden in het gastenboek. Ze schreef: 'ik kreeg een warm welkom en ik voelde me ontzettend op mijn gemak. Ik kom zeker nog een keer terug!' Achter de schermen werden plannen gesmeed voor een volgend bezoek van Liz aan Podium 107.1, maar dan met twee bandleden.
 
Het item met Liz
Beluister hieronder het hele item met Liz, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt Liz zichzelf voor aan de hand van drie voorwerpen die belangrijk voor haar zijn. Eén voorwerp pikt programmamaker Maarten Verduijn eruit: een concertkaartje van Lady Gaga. Is Lady Gaga een held voor Liz? Vervolgens wordt uitgebreid gesproken over haar muzikale bezigheden als kind, zoals het zingen in een kinderkoor en het leren piano spelen. Vervolgens wordt uitgebreid gesproken over een gebeurtenis van het afgelopen jaar: het nummer dat Liz schreef bij het boek 'De Laatste getuige'. Liz wist te vertellen dat schrijver Frank Krake die middag luisterde naar de uitzending! Verder vertelt Liz over haar opleiding aan het Conservatorium en haar plannen voor de toekomst.
 

 


22 december
2018

Op deze datum was Liz Borema te gast in ons programma. De nummers "Feel that way", "Last witness" en "A thousand cities" werden live gespeeld.
 

Meer Liz?
Volg haar op Facebook!
 
 

 

 
 
 
 


Tekst: december 2018
Bron: Liz Borema en aflevering 455 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM