Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Liza Hansa                                   
Liza Hansa van Ruitenbeek (Mumbai, 15 januari 1993), beter bekend als Liza Hansa, is een Nederlandse singer-songwriter in akoestische popmuziek. Vanuit India werd ze door een Nederlands gezin geadopteerd en later groeide ze op in Zeewolde. Op jonge leeftijd raakte ze door muziek geďnspireerd en speelde ze thuis op de piano graag covers van bekende pop artiesten. In 2014 verhuisde ze naar Utrecht, volgde ze haar eerste zanglessen aan de Vocal Arts Academy en kocht ze haar eerste gitaar. Vanaf dat moment begon ze met het schrijven van haar eigen liedjes die sterk, vindingrijk en ontwapenend bleken te zijn. In het najaar van 2019 brengt Liza Hansa een heel speciaal debuutalbum uit genaamd ‘Stil Verlangen’. Dit album is geďnspireerd op haar eigen adoptieverhaal en gaat over het leren accepteren van een onvervuld verlangen en de weg daarnaartoe. Ieder liedje beschrijft een bepaalde periode in dat proces. Haar verwachting is dat veel mensen hierin (h)erkenning gaan vinden. Daarom wil ze haar muziek met zo veel mogelijk mensen delen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Liza bracht een bezoek aan de RPL-studio's op een koude winterse dag. De huisfotograaf voerde haar desondanks mee naar buiten voor een mooie fotoreportage in de buitenlucht. Dat Liza enthousiast was over haar eerste officiële radio-optreden, was onmiddellijk duidelijk. Ze had het optreden uitgebreid gepromoot op de social media en uit haar glimlach was op te maken dat ze genoot van elke seconde. Liza schreef lovende woorden in het gastenboek: 'Wat zijn jullie een ongelofelijk leuke en gezellige groep mensen! Ik heb er ontzettend van genoten om mijn verhaal met jullie te delen en liedjes te mogen spelen. Bedankt en tot ziens!'
 
Het item met Liza
Beluister hieronder het hele item met Liza, inclusief de drie live nummers. Liza maakte zowel indruk met haar verhaal als met haar kleine, intieme liedjes. Ze vertelde hoe ze op rootsreis ging om meer te leren over haar achtergrond. Helaas werd ze met een grote teleurstelling geconfronteerd. De wijze waarop Liza haar ervaring deelde, liet een grote indruk achter bij de aanwezigen in de studio. Tijdens het interview vertelde Liza over de plannen voor haar album, waarin het verhaal van haar adoptie en de rootsreis de rode draad is. Ze vertelt indirect over haar gevoelens bij de situatie zonder het woord adoptie in de mond te nemen. Momenteel loopt er een crowdfundingactie waarmee Liza geld hoopt op te halen voor haar album. Klik hier om deze actie te steunen!
 

 


2 februari
2019

Op deze datum was Liza Hansa te gast in ons programma. De nummers "Kleine schaduw", "Stilte" en "Wie ik ben" werden live gespeeld.
 

Meer Liza?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!


 
Tekst: februari 2019
Bron: Liza Hansa en aflevering 460 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM