Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Live Poets Society              
Live Poets Society is een duo ervaren muzikanten dat elkaar heeft gevonden in de jacht op het perfecte liedje. Toetsenist/fluitist Peter Holen en zanger/gitarist JeeWee Donkers nemen de luisteraar mee op hun muzikale zoektocht naar de beste sfeer om hun verhalen en bespiegelingen over te kunnen brengen. Die sfeer kan steeds weer anders zijn, afhankelijk van publiek, toevallig voorhanden instrumenten en de stand van de petten van de beide heren.
De zoektocht leverde in 2015 de CD “The Road Ahead” op, het tweede volledige album van Live Poets Society. Het duo liet zich in de studio bijstaan door een keur aan gastmuzikanten, wat het nieuwe album een veelkleurig en divers karakter geeft. Uptempo songs als het titelnummer The Road Ahead en Go Back (to the country) doen duidelijk denken aan het poppy debuutalbum “Square One” uit 2012, maar pareltjes als Slowly but Surely, met contrabas en charango en het folky By the Bend of the River, waarbij de Ierse low whistle alle ruimte krijgt, laten een heel ander geluid horen. De folk, blues en rootskant van de beide Poets krijgt hiermee een nadrukkelijke plaats in het palet.
Toch is de inspiratiebron van Live Poets Society dezelfde gebleven: het leven zelf in al zijn kleuren en verschijningen. En dat varieert van kleine lieve dingen als slaapliedjes voor dochters tot grote meeslepende zaken als kanker en de ramp met de MH17. Ieder liedje heeft zijn eigen verhaal, en wordt voorzien van een bijpassende atmosfeer.
Op dit moment werkt Live Poets Society aan hun derde album, met de werktitel Roots & Changes, waarop weer nieuwe muzikale wegen worden ingeslagen. Dit album komt medio 2018 uit.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Bandlid JeeWee nam op de ochtend van het optreden contact op met programmamaker Maarten Verduijn. Hij had namelijk forse kiespijn en hij zou later komen vanwege een spoedbezoek aan de tandarts. Gelukkig bleek de diagnose mee te vallen en kon hij zonder problemen muziek maken in Podium 107.1. Het optreden viel in goede aarde bij de aanwezigen in de studio en bij de luisteraars. Een luisteraar vroeg per mail of het duo niet een extra nummer kon spelen! In het publiek zat muzikante Nicole de Bree, die het uur voor Live Poets Society op het podium stond. JeeWee sprak Brabants met haar: beiden bleken oorspronkelijk uit Brabant te komen. Het team van Podium 107.1 verstond er niets van, maar genoot van de gezelligheid. (In het nummer 'Roots' bezingt JeeWee zijn Brabantse achtergrond).
 
Het item met Live Poets Society
Beluister hieronder het hele item met de band, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview komt de eerste ontmoeting tussen Peter en JeeWee ter sprake. Vervolgens wordt de ontwikkeling van de band besproken aan de hand van de twee albums die ze hebben uitgebracht (en de derde die momenteel gemixt wordt). Voor de nieuwe plaat zijn Peter en JeeWee naar Spanje gereisd. Waarom kozen ze voor Spanje? Is de sfeer van het land terug te horen op de nummers? Verder blikt het duo terug op de leukste optredens die ze gegeven hebben. Tot slot stelt Maarten een moeilijke vraag: als er een film gemaakt zou worden over Live Poets Society, welke gebeurtenis zou dan een grote rol moeten hebben?


 

2 juni
2018

Op deze datum was Live Poets Society te gast in ons programma. De nummers "First song of spring", "Roots" en "Tomorrow we'll be gone" werden live gespeeld.
 

Meer Live Poets Society?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan! 


Tekst: juni 2018
Bron: Live Poets Society en aflevering 427 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer en Tijmen Gol.
RPL FM