Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Little Giant
Pepijn van Keppel is een singer-songwriter uit Utrecht. Zijn artiestennaam 'Little Giant' is ontstaan tijdens de vele reizen die hij heeft gemaakt. Tijdens een periode van twee jaar 'on the road', geďnspireerd door verschillende one-manbands en road-junkies, ontpopte de Kleine Reus zich tot troubadour met ambitie. Little Giant volgt de opleiding 'Musician 3.0' aan het Conservatorium. In contrast met wat men zou verwachten van een Conservatoriumstudent brengt hij bluesy tunes en fingerpicking folksongs van verhalende aard ten gehore. Het jaar 2016 was tot nu toe een mooi jaar voor Little Giant: hij vestigde de aandacht op zijn muziek door het behalen van de finale van 'De Beste Singer-Songwriter van Utrecht'.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn had Little Giant ontdekt door zijn deelname aan 'De Beste Singer-Songwriter van Utrecht'. Little Giant werd bij aankomst in de studio meteen meegenomen in de gekte van het radioteam. Voor een ludieke foto voor Facebook moest hij plaatsnemen bij een Pipo-wagen om de indruk van een dagje op de camping te wekken. Little Giant moest hierom lachen en vroeg of het er elke week zo aan toe ging! Het interview had een hele andere toon: tijdens het item werd de carričre van Little Giant doorlopen, waarbij geen aspect vergeten werd.
 
Het item met Little Giant
Beluister hieronder het hele item met Little Giant, inclusief de drie live nummers. In het interview trapt hij af met zijn eerste muzikale herinnering. Het bleek een ludiek verhaal te zijn uit zijn kindertijd! Verder vertelde Little Giant over het ontstaan van zijn artiestennaam, zijn ervaringen on the road en zijn deelname aan 'De Beste Singer-Songwriter van Utrecht'. En... wanneer komt er een EP?

 

 


30 juli

2016


Op deze datum was Little Giant te gast in ons programma. De nummers "Icarus", "Traveler's joy" en "Sofia's Chess Game Blues" werden live gespeeld.
 

Meer Little Giant?
Volg Little Giant op Facebook!
Bron: Little Giant en aflevering 338 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen
Foto's: Dave Hammelburg
RPL FM