Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lisanne Spaander                    
Het nog maar jonge leven van Lisanne Spaander laveerde de afgelopen twee jaar tussen diepe dalen en hoge pieken. In oktober 2014 werd het Ewings sarcoom bij haar ontdekt. Botkanker. De diagnose maakt een enorme impact op het leven van de destijds 16-jarige Lisanne, die om zichzelf te kunnen uiten haar toevlucht zoekt in de muziek. Het zelfgeschreven Vechtersbaas is het resultaat.  Het liedje gaf haar kracht en steun in een moeilijke periode.
Het muzikale heeft er bij Lisanne altijd al ingezeten. Ze blonk uit als hoofdrolspeelster van de schoolmusical, ze volgde de Theaterklas op de HAVO en ze heeft zich ontwikkeld op de Popschool. Hier volgde ze zang-, gitaar-, en pianoles.
In 2015 wordt Spaander verrast door het programma Staatsloterij Puur Geluk. Ze mag haar Vechtersbaas op tv zingen, begeleid door de Marcel Fisser Band. Haar talent valt op bij Cornelis Music, dat haar een contract aanbiedt. Onderwijl gaat het behandeltraject door Ún werkt Lisanne hard aan de afronding van haar eindexamen HAVO. Het nummer Vechtersbaas heeft de zangeres gedurende het ziekteproces niet alleen gesteund, het nummer heeft ook deuren geopend. Lisanne Spaander heeft zangles gehad van Pia Douwes, opgetreden met Jeff Zwart, Claudia de Breij, Syb van der Ploeg en Jeroen van der Boom en stond in maart 2016 als klap op de vuurpijl voor 17.500 man in een uitverkochte Ziggo Dome met Marco Borsato. Nu is er de cd Mijn Strijd, met daarop twee eigen composities, twee goed gekozen covers en een door Han Kooreneef voor haar geschreven nummer.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Lisanne had gitarist Rens meegenomen, die ze had leren kennen bij de vooropleiding van het Conservatorium. Samen poseerden ze voor huisfotograaf Dave Hammelburg met haar hondje Binky (zie de foto rechts). Alle aanwezigen waren op slag verliefd op het hondje, dat nog maar twaalf weken oud was. Het hele team van Podium 107.1 was onder de indruk van het verhaal van Lisanne, dat ze onlangs gelezen hadden. Het verhaal dat ze vertelde in de uitzending maakte in combinatie met de drie live nummers zo mogelijk nog meer indruk. Lisanne had een Belgische fotograaf meegenomen, die ervoor zorgden dat Vlaanderen ook massaal mee zou luisteren.
 
Het item met Lisanne
Beluister hieronder het hele item met Lisanne, inclusief de drie live nummers. Aan het begin vertelt ze welke drie dingen de luisteraars volgens haar moeten weten om een goed beeld van haar te krijgen. Vervolgens komen de jeugd en kindertijd van Lisanne uitgebreid aan bod. Wanneer maakte ze voor het eerst kennis met muziek en wanneer ontdekte ze waar haar talenten lagen? Lisanne vertelt daarna open over de botkanker waar ze mee geconfronteerd is. Wat ging er door haar heen toen ze hoorde dat ze ziek was en welke rol speelde de muziek daarna voor haar? Aan het einde komt gitarist Rens ook kort aan het woord.

 


14 april
 2018

Op deze datum was Lisanne Spaander te gast in ons programma. De nummers "Vechtersbaas", "Kijk naar mij" en "Dromen, durven delen" werden live gespeeld.
 

Meer Lisanne?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!
 
Tekst: april 2018
Bron: Lisanne Spaander en aflevering 422 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM