Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lisa Bleijenberg                  
Lisa Bleijenberg raakt met haar Nederlandstalige teksten en bijzondere melodielijnen een gevoelige snaar bij de luisteraar. Haar warme stem en klassiek gitaargeluid maken optredens van Lisa intiem en ingetogen.
Lisa speelt van jongs af aan klassiek gitaar, eerder trad zij al op met een gitaartrio in het concertgebouw en als lid van Studenten Gitaar Ensemble Nederland. Met het duo 'Even Afgeleid' sloeg ze de richting in van kleinkunst met eigen teksten. Inmiddels speelt ze solo onder haar eigen naam. Met trots zal ze 2 november haar eerste EP ĎOmhul mijí presenteren in de Kargadoor in Utrecht. Voor de EP heeft ze zich laten insprireren door de pelgrimstocht die ze in 2016 maakte in ItaliŽ: een reis van 550 kilometer.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Lisa bracht een bezoek aan de RPL studio's op een regenachtige middag. Ze dronk voor de uitzending een kop thee met Sifra & Jaap, een muzikaal duo dat na Lisa het podium zou betreden. De uitzending werd goed geluisterd en er kwamen positieve reacties. Vooral het stemgeluid van Lisa viel bij veel mensen in de smaak. Ook een bekende stuurde een berichtje: een vriendin liet weten dat ze supertrots was. Lisa vond het leuk om te zien dat er veel mensen langs kwamen in de studio om haar optreden mee te maken. Ze ontdekte dat de gezelligheid in de studio op zaterdagmiddag echt was en niet slechts gespeeld werd op de radio!
 
Het item met Lisa
Beluister hieronder het hele item met Lisa, inclusief de drie live nummers. Het interview begint met een klein overzicht van dingen die Lisa op muziekgebied heeft gedaan. Vervolgens komt haar Pelgrimstocht door ItaliŽ uitgebreid ter sprake. Ze vertelt hoe het was om veel alleen te zijn en om dagen door te brengen in het klooster. Vervolgens wordt de overstap gemaakt naar de nieuwe EP, die binnenkort zal verschijnen. Lisa heeft zich voor de nummers op de EP laten inspireren door de bijzondere pelgrimstocht.
  


30 september
 2017


Op deze datum was Lisa Bleijenberg te gast in ons programma. De nummers "Thuis", "Omhul mij" en "Slaap maar" werden live gespeeld.
 

Meer Lisa?
Volg Lisa op Facebook!
Tekst: september 2017
Bron: Lisa Bleijenberg en aflevering 394 van Podium 107.1 - Bovenste foto: Michiel Verweij - Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM