Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lieve Kika                                            
Vanaf 2012 schrijft Kika Treep liedjes, onder de artiestennaam Lieve Kika. Ze begon als klassiek zangeres en treedt nu op met Engelse en Amerikaanse folksongs. Daarnaast schuwt ze de rafelige randjes van Nederlandse kleinkunst niet en heeft daarmee ook een klein oeuvre opgebouwd. Momenteel werkt ze als muziektherapeut in de ouderenpsychiatrie en daarnaast doet ze een opleiding tot theatermaker. Johan Vonk is ook actief als singer-songwriter. Hij treedt op onder zijn eigen naam en hij speelt regelmatig mee als gitarist bij Lieve Kika. Hij begon als toetsenist maar heeft de Nord naast zich neergelegd en zich gericht op (elektrische) gitaar gecombineerd met zang. Hij schrijft in het Nederlands en Engels, intieme liedjes met een licht rockgeluid.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Lieve Kika bracht op 13 oktober voor de tweede keer een bezoek aan ons programma. Vijf jaar geleden was ze eerder bij ons te gast. Kika kon dat bezoek nog herinneren als de dag van gisteren: ze speelde in dezelfde uitzending als Jyoti Verhoef, die haar later nog eens zou vragen om in haar voorprogramma te spelen. Vijf jaar geleden kwam Kika solo, maar dit keer kwam ze samen met bassist Johan Vonk. Ze speelde een aantal traditionals, waarbij het grote bereik van haar stem direct opviel. Haar optreden zorgde voor geëmotioneerde reacties in de studio én bij de luisteraars thuis. Kika zei dat de terugkeer in de RPL-studio's aanvoelde als een 'warm bad'. Ook haar bassist Johan genoot van het bezoek: binnenkort zal hij met eigen werk nogmaals een bezoek aan de studio brengen.
 
Het item met Lieve Kika
Beluister hieronder het hele item met Lieve Kika, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item stelt Kika zichzelf voor aan de hand van drie woorden. Ook Johan kreeg de kans om iets over zichzelf te vertellen. Tijdens het interview kwamen de verschillende kanten van Kika aan de orde, waarbij haar werk in de ouderenpsychiatrie en haar theateropleiding de meeste aandacht kregen. Ook komen er luchtige zaken aan bod, zoals Kika's bezoek aan Q Music met haar drie naaktkatten. Ze vertelt met een knipoog hoe ze met haar huisdieren in de 'naaktkattenscene' terecht kwam. Aan het einde van het item blikt programmamaker Maarten Verduijn met Kika naar de toekomst: hoe hoopt Kika dat haar leven er over vijf jaar uitziet?


 

13 oktober
2018

Op deze datum was Lieve Kika te gast in ons programma. De nummers "Wayfaring stranger", "Talk about a soul" en "The rose of Tralee" werden live gespeeld.
 

Meer Lieve Kika?
Volg haar op Facebook!

 Tekst: oktober 2018
Bron: Lieve Kika en aflevering 445 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen en Tijmen Gol.
RPL FM