Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lieke Dijkstra                    
Twee jaar geleden kocht Lieke Dijkstra de gitaar van haar stiefbroertje die door weinig motivatie na twee weken wilde stoppen. Sindsdien bespeelt Lieke het instrument volgens eigen regels en regelmaat, wat resulteert in eigenzinnige liederen. Haar muziek maakt je niet aan het lachen, maar ligt ook niet zwaar op de maag. Met de minimale input van haar gitaar wordt haar muziek omschreven als ongepolijst, maar recht uit het hart, verhalend en ruw, maar toegankelijk. Er zijn duidelijk jazzinvloeden terug te horen in de muziek. Lieke heeft het plan opgevat om de studio in te gaan en een album op te nemen, waarmee ze zichzelf hoopt te presenteren aan een groot publiek.
Momenteel is Lieke bezig met een onderzoek waarmee ze de wereld afreist naar plekken op de wereld waar mensen volgens hun eigen ideologie communities hebben gestart. Naast gegevens voor het onderzoek doet ze tijdens de reizen inspiratie op voor haar eigen muziek.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Voor de uitzending bereidde Lieke zich geconcentreerd voor op het radio-optreden, dat het eerste zou worden in haar muzikalecarrière. Lieke maakte met haar stemgeluid diepe indruk op de mensen in de studio en op het luisterend publiek. Eén luisteraar mailde dat 'Lieke Dijkstra' een naam was die we niet moesten vergeten. Haar stem werd omschreven als 'een rauwe Katie Melua'.
 
Het item met Lieke
Beluister hieronder het hele item met Lieke, inclusief de live-nummers. In het interview trapt Lieke af met haar oudste muzikale herinnering. Ze vertelt over haar ervaringen met optreden, waarbij ze regelmatig oudere Whiskey-drinkende mannen in het publiek treft. Ook vertelt ze over de eerste ervaringen die ze heeft opgedaan met haar onderzoek, waarvoor ze recentelijk een bezoek bracht aan Marokko. Tenslotte komen de plannen voor het opnemen van een album ter sprake.


 

1 april

2017


Op deze datum was Lieke Dijkstra te gast in ons programma. Zij speelde de nummers '60 years ago', 'The weaver' en 'Josephine' live.
 

Meer Lieke?
Volg haar op Facebook!

Tekst: maart 2017
Bron: Lieke Dijkstra en aflevering 370 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Dave Hammelburg
RPL FM