Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lezismore                                 
In 1998 besloten Gérard van den Heuvel en André van Toorn dat het tijd was voor wat nieuws op hun muzikale wegen. Gérard (bekend van The Breeze, Junky Jive en St@b) en André (bekend van Urf, Runt en Rukvet No.7/8 en Viper) verenigden hun kwaliteiten in het akoestisch duo met de welluidende naam 'Van den Heuvel & Van Toorn' , beter bekend als 'Gé & Dré'.
In 2005 werd nog de full-length cd “The Project” uitgebracht met daarop de medewerking van vele gastmuzikanten. Inmiddels vele optredens verder werd de naam gewijzigd in Lezismore en schudden de heren met twee stemmen en twee gitaren de ene na de andere eigen compositie en af en toe een covertje uit de lange mouw. Hun invloeden zijn terug te voeren naar de blues, pop en jazz, dit alles overgoten met een smeuïge singer-songwritersaus. Geen drie akoorden nummers, maar samenzang en uitgekiende gitaarpartijen met volop ruimte voor improvisatie. Dat is waar het om draait bij Lezismore!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
André van Toorn had in februari 2017 eerder een bezoekje gebracht aan Podium 107.1. Hij zat toen als publiek in de studio tijdens het optreden van zijn dochter Caya. André gaf aan dat het hem leuk leek om eens met zijn collega Gérard langs te komen. Op 26 augustus was het dan zover! Programmamaker Maarten Verduijn was onder de indruk van het sterke gitaarspel van het duo. Het interview met Lezismore werd gekenmerkt door gezelligheid en de nuchterheid van de twee mannen. Na het optreden schreven André en Gérard in het gastenboek dat ze zich thuisvoelden bij het team van Podium 107.1 en dat ze merkten dat het team van het programma bevlogen is in wat zij doen.
 
Het item met Lezismore
Beluister hieronder het hele item met Lezismore, inclusief de drie live nummers. In het interview komt het ontstaan van de band en de kennismaking tussen André en Gérard uitgebreid aan bod. Ook vertelt het duo over de studio-opnames die ze in 1999 en 2005 gemaakt hebben. Welke nummers zijn hen het meest dierbaar en welke covers zijn hen op het lijf geschreven? Aan het einde van het gesprek laat Maarten Lezismore even voor wat het is en stelt hij een ander type vraag: wat zijn de passies van Gérard als hij niet met muziek bezig is? En hoe verhoudt de muzikaliteit van André zich tot de muzikaliteit van zijn dochter Caya?
 

 


26 augustus
 2017

Op deze datum was Lezismore te gast in ons programma. De nummers "Peace of Mind", "Dead of Winter" en "I Grow Old" werden live gespeeld.
 

Meer Lezismore?
Klik hier om naar hun website te gaan!

Tekst: augustus 2017
Bron: Lezismore en aflevering 389 van Podium 107.1
Techniek: Marco van der Meer en Chris van Leeuwen - RPL FM