Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Les Fleurs du Nord
De Amsterdamse band Les Fleurs du Nord is opgericht in januari 2012. Sinds die tijd probeert de band gezamenlijk de mooiste liedjes van de wereld te vinden en te spelen. Liedjes van verlangen, van vieren en van vechten. Meeslepende, melancholieke en vrolijke melodieŽn. Mooie muziek van overal, die ze graag door willen geven. Uit Nederland, Frankrijk en Portugal, maar ook uit Turkije, ArgentiniŽ en Trinidad. Daarnaast schrijft Les Fleurs du Nord ook eigen liedjes. De muziek is het beste te omschrijven als wereldmuziek met een eigen geluid. 
Les Fleurs du Norsd speelt graag op een terrasje in de zon, in een cafť aan het eind van de middag, op kleine podia, in kerkjes, bij een festival, expositie of feest. Ook vinden de leden van de band het leuk om mee te doen aan theaterproducties.
Les Fleurs du Nord bestaat uit Peter Arends (accordeon), Roelf ter Veld (cello), Simon Kok (gitaar), Helene Egberts (viool) en Caroline van Amerongen (zang).


 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op 28 augustus 2016 was Les Fleurs du Nord de openingsact van het Woerdense Akoestival. De band maakte veel indruk, met name op RPL-programmamaker Mees Weststrate. Hij drong er op aan dat Maarten Verduijn de band zou uitnodigen in Podium 107.1. Mees had gelijk: Les Fleurs du Nord mocht niet ontbreken in ons programma! De muziek zorgde voor een geweldige sfeer, dansende redactieleden en enthousiast luisterpubliek.

 
Het item met Les Fleurs du Nord
Beluister hieronder het hele item met Les Fleurs du Nord, inclusief de drie live nummers. Bij aanvang van het interview stelt zangeres Caroline de bandleden voor aan het publiek. Verder wordt gesproken over de oprichting van de band in 2012, de eerste nummers die gerepeteerd werden en de mooiste herinneringen aan vijf jaar Les Fleurs du Nord. Ook vertelt de band over hun plannen om in februari de studio in te duiken om een nieuwe EP op te nemen. Hoe is dit voor zangeres Caroline, die eigenlijk liever op een live-podium staat?


 

14 januari
 2017

Op deze datum was Les Fleurs du Nord te gast in ons programma. De nummers "Complainte pour st. Catherine", "Ikh hob dikh tsufil lib", "Tango der gemiste kansen" en "Amsterdam blijf wie je bent" werden live gespeeld.
 

Meer Les Fleurs du Nord?
Klik hier om naar de website te gaan en volg de band op Facebook!







Tekst: januari 2017

Bron: Les Fleurs du Nord en aflevering 359 van Podium 107.1

Techniek: Patrick Schalkwijk RPL FM