Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Leonie Bos                      
Singer-songwriter Leonie Bos schrijft diepgaande muziek vanuit haar eigen ervaring over het leven. In 2015 was ze te zien bij The Voice of Holland. Leonie komt niet perse uit een muzikale familie, haar beide ouders zijn al vroegtijdig overleden en deze gebeurtenissen maakt dat de grote vragen van het leven haar bezighouden. Dit voel en hoor je terug in haar stem en in haar nummers. 'Muziek is bijna altijd een vorm van therapie voor mij, het je even helemaal laten meenemen door een nummer werkt voor mij als de ruimte geven aan alles wat nog gezien wilt worden. Ik heb niet zozeer de behoefte om andere te fixen, of te vertellen hoe het leven in elkaar zit. Ik kan alleen maar schrijven wat voor mij waarheid is en was. Op deze manier raak ik toch vaak een snaar bij iemand die door eenzelfde proces heen gaat. Spiritualiteit en muziek hebben altijd als 2 rode draden door haar leven gespeeld. Artiesten als Nahko Bear, Trevor Hall, Xavier Rudd en India Arie zijn grote voorbeelden. Muziek is helend en met het bijwonen van een concert van Leonie zal je zeer zeker de energie in de ruimte ervaren. Leonie is nauw verbonden met De nieuwe Yoga School in Amsterdam en geeft naast haar concerten ook workshops met yoga docenten. Momenteel is Leonie bezig met  het opnemen van haar eerste album.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Leonie had een leuke klik met het team van Podium 107.1. Ze bracht rust en warmte in de studio met haar aanwezigheid en met haar muziek. Tijdens het interview was ze heel open over haar leven en over de gebeurtenissen die haar gevormd hebben. Een prettige manier van zelfspot was haar daarbij niet vreemd. De aanwezigen prezen Leonie om de teksten van haar nummer en haar prachtige stem. Met twee Engelstalige nummers en n Nederlandstalig nummer zette ze een afwisselende set neer. In haar biografie schreef Leonie dat je tijdens een concert van haar een bijzondere energie in de ruimte ervaart. Programmamaker Maarten Verduijn wilde haar hiernaar vragen, maar hij besloot om dit niet te doen. De muziek en de sfeer tijdens de uitzending spraken voor zichzelf.
 
Het item met Leonie
Beluister hieronder het hele item met Leonie Bos, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt ze over haar oudste muzikale herinnering, die gekoppeld bleek te zijn aan de muziek van de Lion King. Vervolgens komt het overlijden van haar ouders ter sprake. Hoe verwerk je dit als je nog jong bent en welke rol speelde muziek bij het verwerkingsproces? Leonie vertelt hoe ze via de boeken van haar vader in aanraking kwam met spiritualiteit en ze vertelt hoe ze dit vorm geeft in haar leven. Momenteel is Leonie bezig met studio-opnames, die uiteindelijk moeten gaan resulteren in een debuutalbum. De ideen hierover stipt ze kort aan.
 


3 augustus
2019

Op deze datum was Leonie Bos te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'You', 'Breath' en 'Voordat ik val'.
 

Meer Leonie?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!
Leonie Bos met Christa Rijsdijk, redactielid van Podium 107.1

Tekst: augustus 2019
Bron: Leonie Bos en aflevering 486 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg (boven) en Maarten Verduijn (onder)
Techniek: Chris van Leeuwen