Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lemonaze                              
De band Lemonaze (voorheen Lemon Haze) is in 2016 ontstaan als een samenwerking tussen singer-songwriters Jaimy Versteeg en Izzy Goossen. Jaimy komt uit Zeeland en Izzy komt uit Limburg. Het duo heeft elkaar ontmoet tijdens hun opleiding aan de Utrechtse Pop Academie. In mei 2017 heeft bassist Jeffrey van der Schaaf zich bij Lemonaze aangesloten. Hij studeert ook aan de Pop Academie en hij is actief in de formaties 'Jupiter on Fire' en 'Right Rhythm'. In de nummers van Lemonaze hoor je een mengeling van Jaimy's catchy melodieŽn, Izzy's melancholieke flow en een extra laag in de vorm van Jeffrey's baslijntjes. De band heeft tijdens hun nog maar korte bestaan al veel opgetreden tijdens open mic-avonden en in kroegen, maar ook bij muziekwedstrijden als Kunstbende Utrecht, Clash of the Titans en Steenworp. Momenteel is Lemonaze druk bezig met het schrijven en opnemen van eigen materiaal. 
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Jaimy en Izzy hadden eerder dit jaar aleens solo opgetreden in Podium 107.1. Klik hier en hier om naar hun artiestenpagina's te gaan. Op 27 mei, een zeer warme zomerdag waarbij de temperatuur de 30 graden aantikte, brachten ze samen met Jeffrey voor het eerst een optreden aan ons programma als Lemonaze. De hitte zorgde voor een lome, melige maar relaxte sfeer in de studio. De tweestemmige zang van Jaimy en Izzy maakte indruk op de aanwezigen in de studio.
 
Het item met Lemonaze
Beluister hieronder het hele item met de band, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het gesprek komt ter sprake hoe Jaimy, Izzy en Jeffrey elkaar leerden kennen: een proces dat heel natuurlijk en probleemloos verliep! De band vertelt over de popacademie, hun eigen muzikale voorkeuren en de optredens die ze het afgelopen jaar gegeven hebben.


 

27 mei
 2017

Op deze datum was Lemonaze te gast in ons programma. De nummers "Unlock the chain", "Give me love" en "Amen" werden live gespeeld.
 

Meer Lemonaze?
Volg hen op Facebook!
 
 
Tekst: mei 2017
Bron: Lemonaze en aflevering 378 van Podium 107.1
Bovenste foto: Django Boegheim.
Techniek: Patrick Schalkwijk RPL FM