Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Laurens Mensink                                     
Laurens Mensink is een self-made singer-songwriter van Haarlemse bodem. Rond zijn 20ste besloot hij de gitaar van zijn broer op te pakken en zichzelf, met behulp van het internet een nummertje aan te leren. Dat ene nummer werden er al snel velen en ook begon Laurens zijn passie voor zang te ontdekken. Tegenwoordig treedt Laurens op als professioneel solo artiest op op allerlei evenementen zoals bruiloften, verjaardagen, bedrijfsfeesten, café avonden en festivals. In 2013 deed hij mee aan de Beste Singer-Songwriter van Nederland en in 2014 won hij met zijn band de regio-west finale van de Clash of the Coverbands in de Melkweg. Dit jaar is de eerste EP van zijn vijf-koppige pop-rock band 'Homemade Water' gereleased. Zijn repertoire is opgebouwd uit zowel eigen werk als covers en bevat onder andere nummers van the Kooks, Mumford and Sons, Passenger, The Lumineers, Milow en the Black Keys. Zijn muziek varieert erg van rustige emotionele nummers tot vrolijke energieke meezingers. Het allerbelangrijkste aan muziek maken vind Laurens het overbrengen van de juiste emoties. Hij heeft een hekel aan artiesten die 'Happy Birthday' zingen alsof ze elk moment in huilen uit kunnen barsten.  
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Laurens bracht een bezoek aan ons programma tijdens de laatste uitzending van het jaar. Hij werd opgewacht met oliebollen en appelflappen! Tijdens de fotosessie met de huisfotograaf werd hij omringt door siervuurwerk. Direct tijdens de soundcheck viel de sterke, zuivere stem van Laurens op. In combinatie met zijn gitaar en effectpedaal wist hij een unieke sound neer te zetten. Het optreden werd positief ontvangen. Er kwamen mooie berichtjes van luisteraars. Een dame vroeg zelfs of Laurens een vriendin heeft! Na zijn optreden bleek Laurens nog even in de studio om het optreden van Sarah Mulders mee te maken.
 
Het item met Laurens
Beluister hieronder het hele item met Laurens, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt hij zichzelf voor aan de hand van drie voorwerpen die belangrijk voor hem zijn. Zijn bed blijkt één van deze drie voorwerpen te zijn! Vervolgens vertelt Laurens hoe muziek in zijn leven kwam. Zijn deelname aan de Beste Singer-Songwriter van Nederland komt uitgebreid ter sprake, evenals zijn rol in de band 'Homemade Water'. Aan het einde vertelt hij het persoonlijke verhaal bij het nummer 'The Valley', dat geïnspireerd is door zijn eigen ervaring met depressies.


 

29 december
2018

Op deze datum was Laurens Mensink te gast in ons programma. De nummers "A beautiful day", "We'll find out" en "The valley" werden live gespeeld.
 

Meer Laurens?
Volg hem op Facebook!

 Tekst: december 2018
Bron: Laurens Mensink en aflevering 456 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM