Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Laura Sjin                                
Het was al eeuwen geleden (2016), toen een klein, doch dapper meisje besloot haar hersenspinsels op muziek te zetten. De bandjes uit de vorige hoofdstukken waren leuk, maar die waren Laura, want zo heet onze hoofdpersoon, niet Nederlandstalig genoeg. Het liefst maakt ze persoonlijke liedjes over diepzinnige onderwerpen, met kinderlijk oppervlakkige formuleringen, waardoor er na het spelen onder haar publiek een kalmerende ‘waar maak ik me eigenlijk zo druk om?’-gedachte heerst. Dat deze liedjes stiekem bedoeld zijn om voornamelijk haarzelf te kalmeren, is geheim.
Tijdens haar solo wandeling over het magische pad van de muziekwereld, mocht ze al op de speelplaats van 3fm bij Giel een liedje komen spelen en mee met de Herman Brood Academie on tour samen met vier stoere jongens, onder wiens begeleiding de muziek nog meer op kon stijgen. ‘Hoe klinkt zoiets dan?’ Vroeg de boze wolf toen hij samen met Roodkapje naar het volgende hoofdstuk van hun sprookje liep. ‘Ja,’ zei Roodkapje, ‘Gitaar-achtig, americana-achtig, maar bovenal Laura-achtig.’ En toen at de wolf haar op. En schreef Laura er een liedje over.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het afgelopen jaar heeft Podium 107.1 de regio Amersfoort verkend en singer-songwriters uitgenodigd die zijn aangesloten bij het Amersfoort's singer-songwritergilde. Via deze groep kwam programmamaker Maarten Verduijn ook bij Laura terecht. Laura is met haar 20 jaar nog een jonge artieste, maar lijkt al door de wol te zijn geverfd. Met een zekere houding speelde ze foutloos en met veel gevoel drie Nederlandstalige nummers. Het nummer 'Tot die tijd' was groot favoriet bij het team van het programma en de luisteraars. Na afloop gaf Laura een enthousiaste reactie in het gastenboek, waarin ze het team van Podium 107.1 een compliment gaf over de gezellige sfeer. Tijdens de uitzending kwam ze in contact met Corvin Silvester, die een uur eerder optrad. Ze wisselden met elkaar muzikale adviezen uit.
 
Het item met Laura
Beluister hieronder het hele item met Laura, inclusief de live-nummers. Tijdens het interview wordt regelmatig haar artiestenbio aangehaald, die ze heeft geschreven in sprookjesvorm. Laura vertelt hoe muziek in haar leven is gekomen, welke ervaring ze heeft met het spelen in bandjes en hoe ze begonnen is met het maken van Nederlandstalige muziek. Aan het einde van het item komen toekomstplannen ter sprake. Laura vertelt over de ludieke manier waarmee ze geld inzamelt voor studio-opnames.


 

3 juni

2017


Op deze datum was Laura Sjin te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Buurjongen', 'OV liedje' en 'Tot die tijd' live.
 

Meer Laura?
Volg haar op Facebook!

 Tekst: Laura Sjin en aflevering 379 van Podium 107.1
Onderste foto: Maarten Verduijn
Techniek: Patrick Schalkwijk