Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Laura Kits                                
Laura Kits (1989) is een singer-songwriter uit Amsterdam. Ze maakt countrymuziek die wordt ge´nspireerd door artiesten als Miranda Lambert en Carrie Underwood. Ook zijn er pop- en rockinvloeden te horen, die zijn oorsprong vinden in de vele malen dat Laura geluisterd heeft naar Bruce Springsteen en de Beatles. In juni 2019 bracht Laura het nummer 'Love and danger' uit, een voorloper van het album 'Holy Fountain Water', dat in 2020 moet gaan verschijnen. Als het nummer vergeleken wordt met haar eerdere werk, is een duidelijke verandering hoorbaar. De muziek is volwassener, krachtiger, experimenteren en tegelijkertijd blijft het country met de hoofdletter C. De single 'Love and Danger' is niet het eerste werk dat Laura heeft uitgebracht. In 2017 verscheen haar EP 'Skipper Canyon Road', die positief werd ontvangen door o.a. NPO Radio 2. Als Laura niet met muziek bezig is, rijdt ze graag paard en maakt ze olieschilderijen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Laura is geen onbekende van Podium 107.1: in februari 2019 was ze al eens te gast als achtergrondzangeres van de Marvin Dee Band. Dit keer kwam ze langs om haar eigen muziek onder de aandacht te brengen. Samen met gitarist Hubert en achtergrondzangeres Marijke bracht ze een relaxte sfeer in de studio. Er waren veel ge´nteresseerden in de studio om het optreden en er kwamen leuke mailtjes van luisteraars die interessante vragen hadden. Zo vroeg een luisteraar aan de drie muzikanten wat ze in het dagelijks leven doen naast de muziek. Een andere luisteraar vroeg Laura naar het nut van het uitbrengen van singles: op Spotify kun je toch alles uitbrengen?Tijdens de uitzending stelde Laura de luisteraars en de aanwezigen voor een moeilijke keuze: moet het nummer 'Rosie' of het nummer 'How much is your heaven worth' de volgende single worden? Het publiek koos unaniem voor het nummer 'Rosie'!
 
Het item met Laura
Beluister hieronder het hele item met Laura Kits, inclusief de drie live-nummers. Tijdens het interview wordt een kleine tijdreis door het leven van Laura gemaakt, beginnend bij haar geboorte in 1989. Ze vertelt over de rol die muziek speelde in het gezien waarin ze opgroeide en ze vertelt over haar eerste podiumervaringen. Er wordt wat langer stilgestaan bij het jaar 2017, waarin haar debuut-EP verschijnt. Laura vertelt hoe haar trotse moeder bij toeval zorgde voor veel aandacht van NPO Radio 2. Inmiddels is de EP ruimt twee jaar uit en is Laura bezig met een nieuwe plaat, die in 2020 moet gaan verschijnen. Aan het einde introduceert programmamaker Maarten Verduijn de laatste vraag met een vreemde veronderstelling. Waarom zou de muziek van Laura geassocieerd kunnen worden met blaren en spierpijn? 
 

 


10 augustus
2019

Op deze datum was Laura Kits te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Love and danger', 'How much is your heaven worth' en 'Rosie' LIVE.
 

Meer Laura?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan.

Tekst: augustus 2019
Bron: Laura Kits en aflevering 487 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg (boven)Maarten Verduijn (onder)
Techniek: Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk, Tijmen Gol en Chris van Leeuwen