Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Laura                                                 
Wat hebben Giel Beelen, Dotan en Jake Reese met elkaar gemeen? Binnen luttele seconden vielen zij voor de charmes van ‘die flamboyante singer-songwriter met dat hoedje’. Onder dat hoedje schuilt de Nederlandstalige singer-songwriter LAURA, die in 2016 al voorzichtig doorbrak met haar singles ‘Tot Snel’ en ‘Zoete Witte Wijn’. Wat volgens kenners het ‘begin van een succesvol artiestenwezen kan zijn, dankzij eigentijdse popsongs met een hoog meezing-gehalte’. Met de release van haar debuutsingle ‘Tot Snel’ belandde LAURA in de playlist van radiostation 100% NL en niet veel later betrad de 21-jarige zangeres het ‘finale elftal’ van de online talentenjacht ‘Giels Talentenjacht’. Er volgde een zomer vol festivaloptredens, met als hoogtepunt een studiobezoek aan de goed beluisterde 3FM-show van Giel Beelen, waarin ze zichzelf aan het grote publiek presenteerde met een eigenwijze vertaling van de hit ‘Hey’ van Afrojack en Fais. Toegankelijk, speels en een podiumdier pur sang. Het kan niet lang duren voordat LAURA de harten steelt van menig popliefhebber.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 29 september 2019 vond de tweede editie van Popronde Woerden plaats. De studio's van RPL FM waren voor het eerst één van de lokaties van dit rondreizende festival. Het team van Podium 107.1 verzorgde een vier uur durende uitzending waarin vier deelnemende acts een exclusieve radiosessie verzorgden. Laura was de tweede artiest die langskwam in de studio. Ze was ruim op tijd aanwezig, waardoor ze met enthousiasme plaatsnam in het publiek om het optreden van de band Hypergoods mee te maken. Laura was vrolijk en positief aanwezig, wat aanstekelijk werkte op de mensen in de studio. Er zat een groot publiek om haar heen tijdens haar optreden op de intieme singer-songwriterstage.
 
Het item met Laura
Beluister hieronder het hele item met Laura, inclusief de vier live-nummers. Aan het begin van het interview wordt een reis gemaakt naar het verleden. Laura vertelt hoe ze als kind een grote interesse had voor het drumstel, maar dat ze al gauw in aanraking kwam met de gitaar. Ze vertelt over de titelsong die ze heeft geschreven voor de film 'Hartenstrijd', over haar deelname aan 'The Voice of Holland' en over de Popronde. Een luisteraar zet haar voor een duivels dilemma ('The Voice' of de Popronde) en er komt ook een vraag voorbij aan de Woerdense wethouder George Becht.
 

 


29 september
2019

Op deze datum was Laura te gast in een speciale uitzending n.a.v. Popronde Woerden. Ze speelde vier live nummers.
 

Meer Laura?
Volg haar op Facebook!

Bron: Laura en Popronde Sessions 2019
Bovenste foto: Hans Bremmers
Onderste foto: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen & Tijmen Gol