Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lasso                                                       
Lasso speelt zelf gebrouwen covers van pop tot blues tot reggae. Ze zijn reeds acht jaar op elkaar ingespeeld en hebben een bak aan ervaring. Lasso is in Amsterdam ontstaan waar in menig café de gasten aangenaam verrast werden de compleet eigen ‘feel’ van de band. Ook waren ze jarenlang vaste huisband van de meest sfeervolle kroeg van de Zeedijk,The Old Nickel.
Lasso heeft met veel plezier een aantal keer opgetreden op het Akoestival in Woerden. De organisatie van dit festival prees de band vanwege de warme stem van de zanger, de bijzondere geluiden van de contrabas en de melodieuze klanken van viool en mondharmonica. Lasso heeft ook regelmatig op het podium gestaan in Drinkerij 't Bierhuys in Woerden.
Lasso bestaat uit Tijmen Bonthuis (zang, gitaar, viool), Marco Pannenborg (gitaar, zang), Jaap Cohen (contrabas), Jozef Wilmot (drums) en Arthur Klee (mondharmonica, zang). (Op de bovenstaande foto is de band met twee technici van Podium 107.1 te zien, namelijk Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer).
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In de zomer wordt in Podium 107.1 altijd aandacht besteed aan het Akoestival, een Woerdens festival. In 2018 werd de band daar gespot door RPL-collega Mees Weststrate, die aangaf dat de band écht eens moest komen spelen in Podium 107.1. Bijna een jaar later was het zover: vier van de vijf leden van Lasso kwamen optreden in de RPL-studio's. Mees zat samen met meerdere geïnteresseerden in het publiek om het optreden mee te maken. De bandleden waren zeer ontspannen en in goede stemming. Tijdens het optreden viel op hoe sterk de muzikanten zijn in improviseren. Zelf gaven ze al aan dat het hen haast nooit lukt om een nummer twee keer hetzelfde te laten klinken! Het publiek kon nauwelijks stil blijven zitten tijdens het optreden. Vrolijke ritmes wisselden zich af met tonen die pasten bij een nummer met een meer sombere insteek.
 
Het item met Lasso
Beluister hieronder het hele item met Lasso, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview blikt programmamaker Maarten Verduijn met de band terug op het verleden. De bandleden vertellen hoe Lasso is ontstaan en in hoeverre de band sinds de oprichting in 2011 is veranderd. Ook komt de periode waarin Lasso huisband was van 'The Old Nickel' uitgebreid ter sprake. Bandlid Arthur vertelt hoe hij als Woerdenaar bij de band terecht kwam en hoe hij een brug sloeg naar de Woerdense podia van 't Bierhuys en het Akoestival. Aan het einde komen plannen voor studio-opnames ter sprake. Kunnen we op korte termijn een album van Lasso verwachten?
 

 


18 mei 2019

Op deze datum was Lasso te gast in ons programma. De nummers "Damn that state you're in", "You've done me wrong" en "Lord I just can't keep from crying sometimes" werden live gespeeld.
 

Meer Lasso?
Volg de band op Facebook!
 
 

Tekst: mei 2019
Bron: Lasso en aflevering 475 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk & Chris van Leeuwen