Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lars Zebregs                      
In 2014 maakte hij misschien wel de belangrijkste keuze in zijn leven ooit. Lars besloot naar zijn hart te luisteren en koos voor een muzikale loopbaan. Het heeft hem ontzettend veel gebracht, bovenal geluk. Zo heeft hij de afgelopen jaren tal van gelegen-heden muzikaal mogen begeleiden. Wat 10 jaar geleden ooit begon als een vriendendienst mag hij nu zijn werk noemen. Lars heeft zich gespe-cialiseerd in live muziek bij huwelijks-ceremonies en afscheidsceremonies. “Het is enorm dankbaar om op dergelijke sleutelmomenten in andermans leven je muzikale inbreng te mogen geven.” aldus, Lars. Daarnaast wordt er achter de schermen gewerkt aan eigen geschreven muziek. Het is de ultieme droom om uiteindelijk het eigen repertoire op een podium te mogen brengen. Het jarenlang spelen van covers op verzoek ten behoeve van ceremonies heeft hem een veelzijdig muzikant gemaakt. Telkens weer probeert hij in elk muziekstuk zijn eigen ziel te leggen.  
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn had al een aantal jaar contact met Lars, maar door omstandigheden lukte het nooit om een geschikte afspraak te maken voor een optreden. Op 11 januari lukte het dan eindelijk: Lars bracht eindelijk een bezoekje aan de RPL studio's. Hij maakte het staartje van de nieuwjaarsborrel van de omroep mee. Al meteen tijdens de soundcheck maakte de muziek van Lars indruk. Maarten zag in één oogopslag dat technicus Chris van Leeuwen diep geraakt werd door de nummers. Na zijn bezoek schreef Lars de volgende woorden in het gastenboek: 'Genieten! Dat is het eerste woord dat in mij opkomt wanneer ik aan de sfeer, mijn gevoel en beleving vandaag bij RPL denk. Een warm welkom, fijne lieve mensen. Ik dank jullie hartelijk voor deze fijne middag!'
 
Het item met Lars
Beluister hieronder het hele item met Lars, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Lars over de rol die muziek in zijn kindertijd speelde. Ook vertelt hij hoe hij in 2014 de keuze maakte om zijn baan op te zeggen en voor 100% voor de muziek te gaan. De optredens tijdens huwelijks- en afscheidsceremonies komen uitgebreid aan bod tijdens het interview. Ook vertelt Lars over de speciale 'TROOST-voorstelling' die hij maakt met tv-presentatrice Hella van de Wijst. Aan het einde verwijst Maarten naar een vergelijking die Lars ooit maakte: hij vergeleek zijn muzikale carrière met de voetreis naar Rome die hij ooit wilde maken. Welke verhaal zit daar achter?


 


11 januari
2020

Op deze datum was Lars Zebregs te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'November', 'The ghosts that we knew you made' (cover van Mumford and Sons) en 'You made me human'.
 

Meer Lars?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.

Tekst: januari 2020
Bron: Lars Zebregs en aflevering 507 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM