Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lang & Gelukkig                         
Lang & Gelukkig (Tanja Hamilton-ter Brake en Lisa van Schijndel) maakt kleinkunst over belangrijke onderwerpen als moeilijke koffie, sexy maar onhandige mannen, hypotheekadvies en natuurlijk de liefde. Het duo speelde onder meer bij Tedx, TREKfestival, Tanja’s familie-BBQ en Tivoli -Intimate Sessions. (Tegen een vergoeding zijn zij ook bereid om te spelen op plaatsen die niet met een T beginnen). Iedere maand verzorgen zij een kort kleinkunstoptreden afgestemd op het actuele thema voor de Sunday Assembly in Utrecht. Sinds kort werken ze aan hun theaterprogramma, waarbij ze regie-tips krijgen van cabaretier Ewout Jansen, die 12 cabaretprijzen won met het duo ‘Ewout & Etienne’ en Kiki Verheyen, docent drama, afgestudeerd aan Toneelacademie Maastricht. Recent werden ze met deze voorstelling geselecteerd door het Cameretten Festival. Lang & Gelukkig is beschikbaar voor try-outs van dit theaterprogramma, (huiskamer)concerten en andere muzikale optredens.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In februari 2012 bracht singer-songwriter Tanja voor het eerst een bezoek aan ons programma. Ze maakte toen nog Engelstalige singer-songwriterpop. In februari 2015 kwam ze voor het eerst samen met Lisa van Schijndel, met wie ze het duo 'Lang & Gelukkig' vormde. Ze maakten samen Nederlandstalige liedjes. Drie jaar later bleken ze zich tot een volwaardig kleinkunstduo te hebben ontwikkeld. Al bij binnenkomst zorgden Tanja en Lisa voor een komische sfeer in de studio. Tijdens hun optreden was programmamaker Maarten Verduijn onder de indruk van de manier waarop het duo humor en diepgang met elkaar afwisselden. Maarten keek al een week uit naar het carnavalsnummer 'Heel mooi voorhoofd', waarmee Lang & Gelukkig zou afsluiten. Wist hij van tevoren wel dat het best een beledigend nummer is voor radiomakers?? Maarten houdt wel van zelfspot en genoot van het dolkomische nummer.
 
Het item met Lang & Gelukkig
Beluister hieronder het hele item met Lang & Gelukkig, inclusief de vier live nummers. Aan het begin van het interview stellen Lisa en Tanja elkaar voor. Vrij snel moet Maarten aan de bel trekken, omdat het tweetal de regie van het interview volledig lijkt over te nemen. Humor en serieuze zaken wisselen elkaar af. Lisa en Tanja vertellen over hun theatervoorstelling 'Slingers' en over hun cd 'De Bloes'. Tanja heeft een aantal jaar met hoogte- en dieptepunten achter de rug. In hoeverre klinken haar persoonlijke belevenissen mee in wat ze doet met Lang & Gelukkig? Het duo vertelt ook over hun deelname aan het Camarettenfestival in 2017.


 


31 maart
 
2018

Op deze datum was Lang & Gelukkig te gast in ons programma. De nummers "S.M.O.M.", "Lief leven", "Lente" en "Heel mooi voorhoofd" werden live gespeeld.
 

Meer Lang & Gelukkig?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!


 


Tekst: maart 2018
Bron: Lang & Gelukkig en aflevering 420 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg.
Techniek: Yannick Croiset, Marco van der Meer en Tijmen Gol.
RPL FM