Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Lake Michigan                    
Lake Michigan heeft de koers gezet. Ge´nspireerd door Zac Brown Band, Jason Isbell & Kacey Musgraves komen zij met een rugzak vol liedjes hun eigen plek innemen in de Americana scene. De samenzang verrijkt de verhalende teksten die met volle overtuiging worden gebracht. Verwacht van de muziek een vintage sound met popelementen die live met veel speelplezier over wordt gebracht. De band kent zijn oorsprong in 2015, toen Daphne van de Bor en Koen Alvarez elkaar leerden kennen op het Conservatorium van Haarlem en als duo van start gingen. Een aantal jaar later werd Lake Michigan uitgebreid tot een volledige vijfkoppige band. Daphne en Koen blijven de basis van de band en ze zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de teksten. In 2019 verscheen hun debuut EP 'Fearless Traveller', waar positieve reacties op kwamen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Daphne en Koen brachten een bezoek aan Podium 107.1 op een regenachtige zaterdagmiddag. Koen was al bekend met het programma: in juni 2019 bracht hij al eens solo een bezoek aan de RPL studio's. Tijdens de soundcheck viel al direct op wat de grote kracht achter Lake Michigan is: de chemie tussen Daphne en Koen en hun geweldige samenzang. Het optreden maakte indruk op de aanwezigen. Er kwamen leuke mailtjes binnen van luisteraars. De ouders van Koen stuurden beiden een berichtje vanuit Spanje, het land waar ze woonachtig zijn. De ontspannen en gezellige sfeer in de studio bleek goed over te komen op de radio!
 
Het item met Lake Michigan
Beluister hieronder het hele item met Lake Michigan, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het item stellen Daphne en Koen elkaar voor aan de luisteraars. Vervolgens vraagt programmamaker Maarten Verduijn aan beiden om te vertellen hoe ze ooit begonnen zijn met muziek maken. De start van Lake Michigan, de uitbreiding tot band en de debuut EP 'Fearless Traveller' kwamen uitgebreid ter sprake. Ook vertellen Daphne en Koen over hun toekomstplannen. Er kwamen interessante dingen naar voren tijdens het gesprek, ook voor Lake Michigan zelf: Koen gaf aan dat hij door het interview nieuwe dingen over Daphne leerde die hij nog niet wist! 

29 februari
2020

Op deze datum was Lake Michigan te gast in ons programma. De band speelde de nummers 'Don't push too far', 'Make this work' en 'Two weeks notice' LIVE!

Meer Lake Michigan?
Volg hen op Facebook!

Tekst: februari 2020
Bron: Lake Michigan en aflevering 513 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen