Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Labasheeda                                    
Het eigenzinnige geluid van de Amsterdamse noise-rock band Labasheeda wordt gekenmerkt door de vervlochten gitaarpartijen en plotselinge wendingen in de nummers. In de dynamische shows worden nummers met zang afgewisseld door instrumentals met onconventioneel gebruik van viool. Labasheeda bestaat sinds 2004 en heeft sinds die tijd meerdere albums en singles uitgebracht. Ook heeft de afgelopen jaren regelmatig door Europa getoerd en een aantal  internationaal goed ontvangen albums op haar naam staan. Momenteel bestaat de kern van Labasheeda uit Saskia van der Giessen en Arne Wolfswinkel. De band is op dit moment bezig met nieuwe muziek. Er zijn plannen voor een crowdfundingactie waarbij geld wordt ingezameld voor een nieuwe plaat.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Saskia en Arne brachten een bezoek aan Woerden om een semi-akoestisch optreden te geven. Het optreden was een primeur: er werden nieuwe nummers gespeeld die op de nieuwe plaat zullen verschijnen. Het duo werd enthousiast ontvangen en Saskia en Arne waren positief verrast omdat er een klein publiek aanwezig was. Na een kleine fotoshoot begon het item, waarin programmamaker Maarten Verduijn de lange geschiedenis van Labasheeda langsliep. Na het optreden kreeg programmamaker Maarten Verduijn een bijzonder vormgegeven LP en cd overhandigd.
 
Het item met Labasheeda
Beluister hieronder het hele item met Labasheeda, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt zangeres Saskia over de ontwikkeling die Labasheeda heeft doorgemaakt vanaf de start in 2004 tot nu. Ook legt ze uit waar de bandnaam Labasheeda vandaan komt. Arne vertelt hoe het voor hem was om zich in 2007 bij de band aan te sluiten. De tours door Europa komen ter sprake, waarbij Saskia vertelt in welk land er het beste op de muziek van de band gereageerd wordt. Aan het einde komen de plannen voor nieuwe muziek aan bod. Niet alles mag worden prijsgegeven, maar toch wordt er een tipje van de sluier opgelicht...
 


11 mei
2019

Op deze datum was Labasheeda te gast in ons programma. De band speelde de nummers 'No guarantees', 'Clouds' en 'Uncomfortable objects'.
 

Meer Labasheeda?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!

Tekst: mei 2019
Bron: Labasheeda en aflevering 474 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen, Marco van der Meer & Tijmen Gol