Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Koen Alvarez                      
Koen Alvarez is een singer-songwriter en muzikant met Spaans en Nederlands bloed. Zijn poppy folkliedjes in de traditie van helden als John Mayer en Damien Rice krijgen een experimenteel randje van Bon Iver en worden in een intieme live setting uitgevoerd. Na een ingenieursopleiding in Spanje te hebben afgerond besloot hij om alles achter te laten en naar Nederland te verhuizen, waar hij niks anders doet dan muziek maken. In 2015 werd hij toegelaten tot het Conservatorium in Haarlem, waar hij zich specialiseerde in de gitaar. In het voorjaar van 2019 gaf hij een afstudeer- optreden in Theater de Krocht in Zandvoort. Hij stond daar op het podium met een achtkoppige band. De avond werd afgesloten met positieve reacties van de examencommissie. Voor Koen is één ding duidelijk: zijn toekomst ligt in Nederland en de muziek laat hij niet meer los! Hij besteedt veel zorg en aandacht aan zijn solowerk, maar daarnaast is hij betrokken bij vele andere projecten. Hierbij schuwt hij het experiment met andere genres niet.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Koen had een lange rit gemaakt om naar Woerden te komen. De reis verliep voorspoedig, maar het laatste uur stond hij vast in het centrum van Woerden omdat er een groot evenement was. Hij kwam echter relaxed en goed gestemd de studio's van RPL binnen. Hij was nieuwsgierig naar de gloednieuwe studio van de omroep. Zijn optreden viel in de smaak! Tijdens de uitzending kwamen er leuke reacties binnen van luisteraars. Nadat Koen vertelt had dat zijn familie en Spanje zou luisteren, vroeg programmamaker Maarten Verduijn live in de uitzending of zijn familie hiervan bewijs wilden leveren door middel van een mailtje. Er kwam een berichtje van zijn trotse moeder, die genoot van het interview en het optreden. Een kwartier later kwam het bericht dat zijn vader ook had aangehaakt nadat hij had hardgelopen! Koen had het naar zijn zin gehad in de RPL studio's. Hij bleef nog even hangen om het optreden van het duo Vaarwater mee te kunnen maken. Hij schreef aardige woorden in het gastenboek.
 
Het item met Koen
Beluister hieronder het hele item met Koen Alvarez, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Koen over zijn jeugd in Spanje. Hij vertelt hoe hij was als klein jongetje en hoe hij op een bijzondere manier in aanraking kwam met de gitaar. De komst naar Nederland en de tijd aan het Conservatorium komen ook uitgebreid aan bod. Wat is het verschil tussen de Koen die vier jaar geleden van start ging met zijn opleiding en de Koen van nu? Kort geleden gaf hij zijn afstudeeroptreden. Tijdens het gesprek wordt hierop teruggeblikt en Koen vertelt ook welke reacties hij kreeg van de examencommissie. Koen krijgt vaak de vraag hoe hij nu van plan is om zijn geld te gaan verdienen. In ons programma geeft hij daar eerlijk antwoord op!


 

8 juni
2019

Op deze datum was Koen Alvarez te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'I don't know', 'Win' en 'If we were vampires'.
 

Meer Koen?
Volg hem op Facebook, Instagram en YouTube!







Tekst: juni 2019
Bron: Koen Alvarez en aflevering 478 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM