Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Khalil Toumi
Het duurde even voordat Khalil Toumi erachter kwam dat zingen hem beter afging dan het bespelen van de saxofoon. Sinds deze ontdekking doet hij niet meer anders. Thuis tijdens het stofzuigen, of de afwas (met of zonder Stevie Wonder LP op de achtergrond) maar sinds een aantal jaar ook op de straten van het prachtige Utrecht.
Dit betekent niet dat de “singer-soulwriter”, zoals hij zichzelf noemt zijn muziek niet serieus neemt. Hij is volop bezig met het schrijven van eigen materiaal en het opzetten van een sterke, gevarieerde setlist voor optredens. Het musiceren op straat is juist een perfecte middenweg tussen oefenen en live spelen vindt hij. En bovendien een vaak onderschatte plek om een fanbase op te bouwen en te netwerken binnen de muziekscene.
Hij droomt ervan ooit een band te leiden, bestaande uit vrienden met een liefde voor soulmuziek en catchy melodieën. Tot die tijd doet hij alles voornamelijk alleen met af en toe versterking van de getalenteerde muzikanten die hij in het centrum rond de dom heeft ontmoet.
Wil je Khalil een keer live horen spelen? Loop dan zaterdagnacht rond 00:30 uur eens langs de pinautomaat op neude. Gratis verzoekjes en een flinke dosis positieve energie gegarandeerd!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Khalil legde uit hoe zijn naam wordt uitgesproken: 'Chalileo zonder eo'! Khalil maakte een ontspannen indruk in de studio en in de tijd voor het optreden zonderde hij zich nog even af om zich goed voor te bereiden. Het team van Podium 107.1 was onder de indruk van zijn optreden, waar 'de soul van afspatte'. Khalil heeft zich ingeschreven voor De Grote Prijs van Nederland. De soulinvloeden maken zijn liedjes uniek, waardoor de makers van Podium 107.1 de kans groot achtten dat Khalil geselecteerd wordt voor de volgende ronde.
Vlak voordat Khalil de studio verliet, schreef hij een mooie boodschap in het gastenboek van Podium 107.1: '...dankzij jullie is mijn eerste radio-optreden een mooie herinnering...'.
 
Het item met Khalil Toumi
Beluister hieronder het hele item met Khalil, inclusief de drie live nummers. In het interview vertelt Khalil uitgebreid over de nachten waarop hij op het Neude in Utrecht heeft opgetreden. Als Maarten vraagt of hij niet eens heeft gedroomd over straatoptredens in het buitenland, is Khalil's antwoord verrassend: dit heeft hij al eens gedaan! Verder komen plannen voor studio-opnames ter sprake. Aan het einde van het item hoor je waarom Khalil de RPL-studio's gaat stofzuigen!

 

 

 


3  sept

2016


Op deze datum was Khalil Toumi te gast in ons programma. De nummers "Life", "Yet you pass me by" en "Somehow" werden live gespeeld.

 

Meer Khalil?
Volg Khalil op Facebook, YouTube en SoundCloud!

Tekst: september 2016.
Bron: Khalil Toumi en aflevering 341 van Podium 107.1
Techniek: Rens van Bemmel - RPL FM