Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Keuken Sessies
Keuken Sessies is een akoestisch coverduo waarvan de roots in Zeeland liggen. De nummers worden met gevoel gespeeld en de inzet van tweestemmigheid speelt hier een grote rol in. Het hebben van plezier in het maken van muziek is hun grootste uitgangspunt. 
Heel veel ervaring is er niet, gitarist Arne-Jan de Jong is eigenlijk drummer en heeft zijn gitaar er op late leeftijd bij gepakt. Zangeres Marina speelt sinds kort op een synthesizer mee om de muziek meer body te geven. In de korte periode van bestaan (één jaar)hebben de twee toch al een lijst van succesvolle optredens opgebouwd en ze zijn van plan deze flink uit te gaan breiden! De naam is te danken aan de vele Youtube covers die zijn opgenomen in de eigen keuken. Deze keukensessies zijn te vinden op hun Youtubekanaal en op de Facebookpagina. 


 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn was via een collega bij Keuken Sessies terecht gekomen. Normaal gesproken is Maarten kritisch als hij een tip krijgt, maar de YouTube-video's van Marina en Arne-Jan klonken hem goed in de oren. Al snel kon het duo een bezoekje aan Woerden brengen vanuit het verre Zeeland. Marina en Arne-Jan waren de gehele uitzending aanwezig en ze kwamen tussendoor in contact met singer-songwriter Richard Seba.
Het optreden bleek een succes: ondanks de kleine bezetting in de studio, zorgde het optreden van Keuken Sessies voor een leuke sfeer. De achterban van Marina en Arne-Jan luisterde mee en liet via meerdere mailtjes weten dat ze trots waren. Een aantal familieleden luisterde stiekem mee met oordopjes tijdens een verjaardagsfeestje. De zus van Arne-Jan liet per mail weten dat ze uitkeek naar het moment waarop Keuken Sessies een optreden zou geven op haar bruiloft.

 
Het item met Keuken Sessies
Beluister hieronder het hele item met Keuken Sessies inclusief de drie live nummers. Aan de start van het interview stellen Marina en Arne-Jan elkaar op een leuke manier voor. Meteen daarna komen een aantal mooie herinneringen uit het verleden ter sprake. Na een kleine reis naar het verre verleden vertelt het duo over de start van Keuken Sessies en over hun plannen voor de toekomst. Marina en Arne-Jan zijn in het dagelijks leven een stel. Is dit geen obstakel, gezien het feit dat het duo professioneel aan de weg wil timmeren? En durft het tweetal nog wel kritisch naar elkaar te zijn? 

26 november

2016


Op deze datum was Keuken Sessies te gast in ons programma. De nummers "The boxer", "No shame" en "Are you with me" werden live gespeeld.
 

Meer Keuken Sessies?
Volg het duo op Facebook!
Marina en Arne-Jan in de keuken van RPL (foto: Dave Hammelburg).

Tekst: november 2016
Bron: Keuken Sessies en aflevering 353 van Podium 107.1 - Techniek: Patrick Schalkwijk - RPL FM.