Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Kelvin Klaassen              
Kelvin Klaassen is een singer-songwriter gevestigd in Nijmegen. Al jarenlang trekt hij met zijn gitaar door het binnen –en buitenland om zijn eigenzinnige muzikale visie te verkondingen. Gewapend met zijn krachtige stem, spannend gitaarspel en sterke teksten neemt Kelvin je mee op een muzikale reis waarvan je de bestemming nog niet weet. Zijn muziek is te beschrijven als dynamische, mysterieuze folk met lichte invloeden uit de jazz en blues, en wordt  gekleurd door een gezonde dosis bewondering voor de grote songwriters uit de jaren zeventig. Vergelijkingen met Jeff Buckley, Alex Turner, Leonard Cohen en David Crosby zijn de revue al gepaseerd. Kelvin werd in 2015 al uitgeroepen tot ‘beste singer-songwriter van de Radboud en HAN,’ en won in de daarop volgende jaren nog meerdere songwriter wedstrijden. Over zijn debut EP ‘Moon and Chain’ (2015) schreef 3voo12 Gelderland: “Kelvin Klaassen vult het hart met warmte en weemoed.. Muziek waardoor je ogen sluiten en mondhoeken krullen.” Ondertussen is Kelvin druk bezig met zijn tweede EP die in het voorjaar van 2018 verwacht.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Kelvin kwam rechtstreeks uit Nijmegen om een bezoek te brengen aan Podium 107.1. Het was nog niet zo makkelijk voor hem om de studio te bereiken: het openbaar vervoer in Woerden was ontregeld door de aankomst van Sinterklaas in de haven. Desondanks was hij op tijd en kon hij de hele uitzending meemaken. Het was een rustige middag in de studio, omdat veel technici en redactieleden vakantie hadden. Het team dat wel aanwezig was verwende de gasten met koekjes, chocola en snoep.
Programmamaker Maarten Verduijn was behoorlijk te spreken over de muziek van Kelvin. Tijdens het interview vertelde Kelvin dat zijn nummers niet standaard een couplet en een refrein hebben. Maarten had dit in de gaten, maar hij merkte op dat hij toch door de nummers gegrepen werd en meegevoerd werd in de melodie.
 
Het item met Kelvin
Beluister hieronder het hele item met Kelvin, inclusief de drie live nummers. Aan het begin vertelt Kelvin over de rol die muziek speelde in zijn kindertijd. Ook komt zijn tijd bij de band 'The Odd Keys' ter sprake. Vervolgens wordt uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe single en de nieuwe EP, die respectievelijk in december 2017 en 2018 zullen verschijnen. Maarten vraagt ook aan Kelvin in hoeverre zijn achtergrond als filosoof naar voren komt in de muziek. Aan het einde van het interview wordt afgesloten met een aantal lastige vragen. Waarom vindt Kelvin de vragen van Maarten gemeen?
 


18
november
 2017

Op deze datum was Kelvin Klaassen te gast in ons programma. De nummers "Sulphite wine", "Gallows in the snow" en "The beggar" werden live gespeeld.
 

Meer Kelvin?
Volg hem op Facebook of klik hier om naar zijn website te gaan.Tekst: november 2017
Bron: Kelvin Klaassen en aflevering 401 van Podium 107.1 - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM