Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Kay Geurts & de Hoofdact
Kay Geurts is een Nijmeegse singer-songwriter. Begin 2017 wist hij de jury van de singer-songwritercompetitie Nootuitgang met zijn Nederlandstalige blues te overtuigen. ANS noemde hem een ‘troubadour in de dop’ en nultweevier.nl vergeleek hem met Huub van der Lubbe. In september 2018 kwam zijn eerste EP uit en dit werd gevierd met een release in een drukbezocht Merleyn. Na het uitbrengen van zijn EP was het tijd voor een nieuwe uitdaging en is Kay begonnen om samen met andere muzikanten de bestaande liedjes uit te breiden en nieuwe muziek te creëren. Op donderdagavond is het een zoete inval in zijn thuisstudio. In deze context sloten bassist Laurens Reumers en drummer Lars Jaensson aan en hier is "Kay Geurts en de Hoofdact” uit ontstaan.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Kay, Laurens en Lars bleken een aardige band die zijn die direct leuk contact had met het team van Podium 107.1. De band en het radioteam bleken het één en ander met elkaar gemeen te hebben: bij beiden is er sprake van veel humor, onderlinge plagerijen en onzin, maar als het er op aan komt zijn ze bloedserieus bezig met hun passie. De uitzending werd goed beluisterd en er kwamen meerdere luisteraarsmails binnen met originele vragen. Aan het einde deelde Kay EP's uit onder de aanwezigen. Hij prees de makers van Podium 107.1 voor de ontvangst en de professionele wijze waarop de soundcheck en het geluid geregeld waren. Na het beluisteren van deze solo-EP wordt er door het team van Podium 107.1 met smart gewacht op een plaat van de gehele band!
 
Het item met Kay Geurts en de Hoofdact
Beluister hieronder het hele item met Kay Geurts en de Hoofdact, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt Kay zichzelf en zijn bandleden voor aan het luisterend publiek. Hij doet dit op een grappige manier, waarbij feit en fictie ogenschijnlijk door elkaar heenliepen! Vervolgens komt de geschiedenis van de band ter sprake, waarbij de overgang van het soloproject van Kay naar de huidige band onder de loep genomen wordt. Hoe kwamen Kay, Laurens en Lars met elkaar in contact en hoe ervaren ze de onderlinge samenwerking? Ook komt Kay's schrijfproces aan bod. Aan het einde vertelt Kay over de repetitieavonden, waarbij het zoete inval is in de thuisstudio. 


 

27 juli
2019

Op deze datum waren Kay Geurts en de Hoofdact te gast in ons programma. De nummers "Nijmegen", "Grimm" en "In de bouw" werden live gespeeld.
 

Meer Kay Geurts en de Hoofdact?
Klik hier om naar de website van de band te gaan en volg de band op Facebook!

Tekst: juli 2019
Bron: Kay Geurts en de Hoofdact en aflevering 485 van Podium 107.1
Techniek: Marco van der Meer, Tijmen Gol en Chris van Leeuwen
RPL FM