Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Kathleen Willems                       
De bescheiden 34-jarige Kathleen Willems verrast een ieder elke keer weer zodra ze begint te zingen en te spelen. Met haar loepzuivere pakkende stem en de eerlijke muziek die ze vertolkt weet Kathleen de mensen te boeien en te raken. De uit Oisterwijk afkomstige Kathleen Willems zingt al haar hele leven en begeleid zichzelf op gitaar. Vanaf haar zesde is ze groot Elvis fan en dit is nog steeds haar grote inspiratiebron. Elvis zong en speelde gitaar; Kathleen ook. Elvis reed Harley; Kathleen ook. Elvis werd beïnvloed door country en gospel muziek; Kathleen ook. Ze heeft zelfs ooit opgetreden met The Imperials, het gospel kwartet van Elvis zijn band in de jaren ‘70! Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Kathleen veel Elvis nummers heeft gespeeld, maar zeker niet alleen de bekende Rock & Roll. Ze kan je tijdens een optreden meenemen naar Memphis, via Graceland richting Beale street maar rijdt daarna snel verder naar Nashville, de country stad. Dat ze een originele singer-songwriter is bewijst ze door met hart en ziel haar eigen liedjes te vertolken. Ze is niet alleen beinvloed door Elvis, maar ook door onder andere JD McPherson en Jake Labotz, zelfs door Eminem en niet te vergeten is Douwe Bob ook van grote waarde voor Kathleen.
Kathleen speelde in allerlei bandjes en ook heeft ze met orkesten opgetreden. Ze treedt veel in haar eentje op, alleen met haar stem en haar gitaar. Wat knap is van Kathleen en niet veel performers haar nadoen, is dat ze ook dan het publiek kan blijven boeien! Puur, eerlijk en van hoge kwaliteit: that’s Kathleen Willems music!

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Kathleen bracht een bezoek aan de studio met haar vader. Haar vader bleek haar grootste fan te zijn en hij zorgde voor film- en fotomateriaal dat ze achteraf aan haar archief zou kunnen toevoegen. Programmamaker Maarten Verduijn vroeg Kathleen om een zomerse uitdaging aan te gaan, namelijk het coveren van een zomerhit. Aanvankelijk twijfelde ze of ze dit wilde doen, maar ineens kreeg ze een ingeving... ze kon een zomernummer spelen van haar grote held! Ze koos een nummer dat voor 200% bij haar paste. Tijdens de uitzending kwam Kathleen in contact met singer-songwriter Sven Reus, die voor haar op het podium stond. Sven maakt totaal andere muziek dan zij, maar desondanks haalde ze veel inspiratie uit de nummers die hij had gespeeld.
 
Het item met Kathleen
Beluister hieronder het hele item met Kathleen, inclusief de vier live nummers. Aan het begin van het interview stelt Maarten meteen een moeilijke vraag: in welk opzicht is Kathleen veranderd in vergelijking met tien jaar geleden? Vervolgens komt haar held Elvis Presley uitgebreid ter sprake. Wat zou ze aan hem vragen als hij anno 2019 nog zou leven? Vervolgens komt het schrijven van nieuwe nummers aan bod, evenals het optreden en het rondkomen van de muziek. Aan het einde vertelt Kathleen kort over haar passie voor motor rijden. Luister tenslotte naar het verhaal achter de keuze voor de zomercover!
 

 


13 juli
 2019

Op deze datum was Kathleen Willems te gast in ons programma. De nummers "My baby shot me down", "Cold hearted one", "Let me live" en "Ku-u-i-po" (cover van Elvis Presley) werden live gespeeld.
 

Meer Kathleen?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!


 
 

 Tekst: juli 2019
Bron: Kathleen Willems en aflevering 483 van Podium 107.1
Bovenste foto: Dave Hammelburg - Onderste foto: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM