Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Kathleen Willems                       
De bescheiden 34-jarige Kathleen Willems verrast een ieder elke keer weer zodra ze begint te zingen en te spelen. Met haar loepzuivere pakkende stem en de eerlijke muziek die ze vertolkt weet Kathleen de mensen te boeien en te raken. De uit Oisterwijk afkomstige Kathleen Willems zingt al haar hele leven en begeleid zichzelf op gitaar. Vanaf haar zesde is ze groot Elvis fan en dit is nog steeds haar grote inspiratiebron. Elvis zong en speelde gitaar; Kathleen ook. Elvis reed Harley; Kathleen ook. Elvis werd beïnvloed door country en gospel muziek; Kathleen ook. Ze heeft zelfs ooit opgetreden met The Imperials, het gospel kwartet van Elvis zijn band in de jaren ‘70! Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Kathleen veel Elvis nummers heeft gespeeld, maar zeker niet alleen de bekende Rock & Roll. Ze kan je tijdens een optreden meenemen naar Memphis, via Graceland richting Beale street maar rijdt daarna snel verder naar Nashville, de country stad.
Dat ze een originele singer-songwriter is bewijst ze door met hart en ziel haar eigen liedjes te vertolken. Ze is niet alleen beinvloed door Elvis, maar ook door onder andere JD McPherson en Jake Labotz, zelfs door Eminem en niet te vergeten is Douwe Bob ook van grote waarde voor Kathleen.
Kathleen speelde in allerlei bandjes en ook heeft ze met orkesten opgetreden. Ze treedt veel in haar eentje op, alleen met haar stem en haar gitaar. Wat knap is van Kathleen en niet veel performers haar nadoen, is dat ze ook dan het publiek kan blijven boeien! Puur, eerlijk en van hoge kwaliteit: that’s Kathleen Willems music!

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Kathleen bond op 21 april haar gitaar achterop haar Harley Davidson en ze scheurde naar Woerden voor het optreden bij Podium 107.1. Ze maakte de tocht niet alleen: haar vader reed mee op zijn motor. Het team van Podium 107.1 bewonderde haar vervoersmiddel en iedereen wilde samen met Kathleen en haar motor op de foto.
Het optreden in de RPL-studio's was Kathleens eerste radio-optreden. Ze kreeg enthousiaste reacties van luisteraars, waarbij een aantal mailtjes vanuit haar achterban kwamen. Toen Kathleen in de uitzending vertelde over haar passie voor Elvis Presley, kwam er een mailtje van een goede vriendin. Zij deed uit de doeken dat Kathleen tijdens haar eindexamen zelfs een foto van Elvis bij zich had...
Het optreden was een succes: de combinatie van het goede gitaarspel en haar bijzondere stem zorgde ervoor dat de aanwezigen in de studio met open mond luisterden.
 
Het item met Kathleen
Beluister hieronder het hele item met Kathleen, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item stelt Kathleen zichzelf voor en vertelt ze over haar kindertijd. Ook komt ter sprake hoe ze voor het eerst in aanraking kwam met de muziek van haar grote held: Elvis Presley. Het optreden dat ze gaf met de band van Elvis (The Imperials) kwam ook uitgebreid aan bod. Vervolgens vertelt Kathleen over de teksten van haar nummers en over haar plannen voor de toekomst. Komt er een album?
 

 


21 april
 2018

Op deze datum was Kathleen Willems te gast in ons programma. De nummers "Wheeping song", "Lately" en "Love comes down" werden live gespeeld.
 

Meer Kathleen?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!

 
 

 

 
 


Tekst: april 2018
Bron: Kathleen Willems en aflevering 423 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg - Techniek: Marco van der Meer & Patrick Schalkwijk
RPL FM