Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Julio Melio
Julio Melio is een Fingerstyle gitarist. Hij heeft vele muzikale projecten gedaan in de regio Zeeland en treedt regelmatig op met bijvoorbeeld de pop/folk band Letters from Nina en gitariste Sifra Tempelman, maar ook solo. Fingerstyle is een bepaalde stijl om gitaar te spelen waarbij de bas, de melodie en de akkoorden tegelijkertijd op 1 gitaar te horen zijn. Door de klassieke opleiding en de deelname aan veel muzikale projecten (bijvoorbeeld de musical ‘Zorro’) is de muziekstijl echter veel breder. Grote invloeden zijn o.a. Tommy Emmanuel, Harry Sacksioni, Thomas Zwijsen, Dream Theater.
In 2012 begon hij met het muzikale jongerenproject Classic!Fever, waarbij samen muziek maken centraal staat. Bij die projecten leren individuele muzikanten elkaar kennen en zo werd bij een ander project, Podium Z, het bandje Letters from Nina gevormd. Verder heeft Julio via deze projecten opgetreden met o.a. gitariste Sifra Tempelman, panfluitiste Christina de Korte, zanger Bekir Kolic en nog veel meer. Ook bleef Julio solo optreden, zoals o.a. bij festival Pastorale, het EEF-festival, podium de Spot en zo voort.
In 2014 ontving Julio de ‘Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele’ voor zijn muzikale activiteiten in de regio. In datzelfde jaar speelde hij mee in de musical ‘Zorro’ van de theatergroep ‘de Musicalvrienden’ in theater de Mythe in Goes.
In 2015 heeft hij een cd genaamd 'Almost on the road' opgenomen en in eigen beheer uitgebracht. De cd bevat twaalf zelfgeschreven nummers en een cover en is onder andere door de PZC en 3voor12 goed ontvangen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Julio speelde om 17:15 uur, maar hij was om 15:30 uur al aanwezig om ook het optreden van de vorige artiest mee te maken. Julio had een reis van twee uur gemaakt vanuit Zeeland om te spelen in de RPL studio's. Hij had twee gitaren meegenomen, die elk een totaal ander geluid fabriceren. Ondanks het gegeven dat Julio niet zingt bij zijn nummers, lijkt hij met gemak de aandacht van het publiek vast te kunnen houden. Het interview verliep prettig: Julio deed uit de doeken dat hij de dag na het optreden bij Podium 107.1 de studio in zou duiken om opnames te maken voor zijn nieuwe EP.
 
Het item met Julio Melio
Beluister hieronder het hele item met Julio, inclusief de drie live nummers. In het interview vertelt Julio hoe hij voor het eerst met de gitaar in aanraking kwam. Ook komt de inhoud van zijn liedjes naar voren: de nummers hebben geen tekst, maar kunnen soms toch verwijzen naar dingen die Julio heeft meegemaakt. In het interview zegt Maarten dat Julio geen schijn van kans maakt bij de Grote Prijs van Nederland. Waarom is dat absoluut niet kwetsend? Beluister het onderstaande fragment om dat te begrijpen!
 

 


3 sept

2016


Op deze datum was Julio Melio te gast in ons programma. De nummers "On the road", "New beginning (bewerking van Dream Theater" en "Verano" werden live gespeeld.
 

Meer Julio?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!


 

Tekst: september 2016.
Bron: Julio Melio en aflevering 341 van Podium 107.1
Techniek: Rens van Bemmel - RPL FM