Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Judy de Mots                       
Judy de Mots is een singer-songwriter met een warme, bijzondere stem. Als kind heeft ze altijd covers gezongen en veel geluisterd naar pop- en rockmuziek. Geboren en getogen op een boerderij in het buitengebied van Nijkerk/Amersfoort Vathorst was er alle ruimte en vrijheid om te zingen en gitaar te spelen. Haar optreden, als 13 jarig meisje, met begeleiding van gitarist Rick Post in het Glazen Huys Nijkerk 2014 werd goed ontvangen.
Haar passie voor muziek en nummers schrijven heeft ze goed opgepakt. Al op 13 jarige leeftijd heeft ze haar eerste eigen nummer ‘I Miss The Times’ geschreven. Judy heeft dit nummer ingestuurd naar Giels Talentenjacht. Daar kreeg ze een plekje in de Top 111. In de 3FM studio was zij te beluisteren bij het programma ‘Kevin in de Nacht’ en er volgde een optreden op de Dutch YouTube Gathering 2016. Hier heeft zij ook haar nummer over het thema vrijheid gezongen, ‘Fly Away'.
Inmiddelds is ook haar single ''Lost'' te horen op SoundCloud. Deze mocht zij opnemen, omdat ze het Eemhaven Festival 2016 in Amersfoort had gewonnen. Giel Beelen en Lucas Hamming waren onder de indruk van haar mooie, bijzondere stem in combinatie met haar jonge leeftijd.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Aanvankelijk zou Judy eerder in 2017 langs komen voor een optreden, maar helaas moest ze die afspraak in verband met ziekte afzeggen. Haar optreden op 2 september maakte grote indruk op het aanwezige publiek in de studio. De emotie die de muziek opriep was ook bij presentator Maarten Verduijn te horen in de uitzending. Muzikant Johan Kruizinga (die na Judy het podium betrad) was ook onder de indruk en hij liet zich door haar inspireren om zijn optreden anders aan te pakken dan hij aanvankelijk gepland had. Judy schreef na afloop lovende woorden in het gastenboek van Podium 107.1 over de ontvangst en de gezellige sfeer in de studio.

 
Het item met Judy
Beluister hieronder het hele item met Judy, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Judy een leuk verhaal over hoe ze een tijdje geleden oude cassettebandjes terugvond met opnames van vier liedjes die ze op jonge leeftijd had gezongen met haar zus. Vervolgens komen een aantal hoogtepunten uit Judy's carrière aan bod, zoals haar eerste optreden in 't Glazen Huys in Nijkerk en het nachtoptreden bij 3FM. Ook vertelt Judy hoe het was om in 2016 voor het eerst de studio in te gaan om het nummer 'Lost' op te nemen. De geluiden van de opname zijn op een bijzondere manier tot stand gekomen!
 

 


2 september

 2017


Op deze datum was Judy te gast in ons programma. De nummers "Do it all again", "Take you home" en "Lost" werden live gespeeld.
 

Meer Judy?
Volg haar op Facebook!


 
 
Tekst: september 2017
Bron: Judy de Mots en aflevering 390 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM