Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Judy Benschop                    
Judy Benschop schrijft authentieke en gevoelige folksongs die intuïtief zijn ontstaan; verstilde fragmenten uit een bewogen leven. Zij heeft een lichte, heldere stem waarmee ze zowel lieflijk als kwetsbaar klinkt. Ze zingt recht vanuit het hart en weet daarmee de luisteraar te beroeren. Dit doet ze op zo’n subtiele manier dat je het soms bijna niet in de gaten hebt, maar ondertussen weet ze je te grijpen en nestelen de melodieën zich in je hoofd. Ze geeft ons een kijkje in haar wereld en laat ons even wegdromen en stilstaan bij dat wat we zelf beleefd en verloren hebben. De songs zijn veelal melancholisch, maar op een prettige, troostrijke manier. De stem en de stijl van Judy worden vaak vergeleken met die van Melanie, Joan Baez, Joni Mitchell, Tori Amos, Katie Melua en The Cranberries. In 2014 verscheen Judy's debuutplaat "North of the river". In de media werd lovend over het album geschreven. Eind 2017 emigreert Judy naar Florida in Amerika, waar ze al een groot aantal optredens heeft gegeven. In de verre toekomst hoopt ze opnieuw de studio in te kunnen duiken voor nieuw materiaal.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Het bezoek van Judy aan Podium 107.1 was uniek: de RPL studio's waren één van haar laatste stops voordat ze in het najaar definitief zou emigreren naar Amerika. Judy had haar Amerikaanse echtgenoot Jim meegenomen, die genoot van het bezoek aan een radiostudio. Terwijl Judy het interview voorbereidde met programmamaker Maarten Verduijn, had Jim plezier met de rest van het team van het programma.
Het was niet geheel vanzelfsprekend dat Judy kwam spelen: ze kamptte met een gecompliceerde vingerfractuur, waardoor het lange tijd onduidelijk was of ze zelf wel gitaar zou kunnen spelen. Gelukkig lukte dit, maar het revalidatietraject voor haar hand is nog niet voorbij.
 
Het item met Judy
Beluister hieronder het hele item met Judy, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item stelt Judy zichzelf voor en vertelt ze uitgebreid over het muzikale nest waarin ze geboren werd. Daarna komen haar album "North of the River", het revalidatietraject en de hernieuwde ontmoeting met haar man Jim ter sprake. Nadat ze elkaar ruim 35 jaar niet meer hadden gezien, kwamen ze weer met elkaar in contact en werden ze verliefd! Aan het einde vertelt Judy welke plannen ze heeft voor een mogelijke opvolger van haar debuutplaat. Ook kun je horen waarom Maarten op het einde boos wordt op Jim...!
 


23 september
 2017

Op deze datum was Judy te gast in ons programma. De nummers "Days and nights", "Florida" en "Another doubt" werden live gespeeld.
 

Meer Judy?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!


 
Judy en haar man Jim na het optreden.
 
Tekst: september 2017
Bron: Judy Benschop en aflevering 393 van Podium 107.1 - Onderste foto: Maarten Verduijn - Techniek: Marco van der Meer - RPL FM