Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Jord van Es                                 
Jord van Es (1998) is geboren en getogen in Utrecht. Op zijn tiende jaar had hij zijn eerste grote optreden in het musicalgenre, namelijk in Les Miserable in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Niet lang daarna begon Jord met het schrijven van zijn eigen liedjes. Zijn eerste liedje werd geďnspireerd door een geschiedenisles op school over de Spartanen. De muziek kent invloeden van de jazz en de gypsy swing.
Toen Jord 14 was, namen zijn songteksten serieuzere vormen aan. Zijn eerste optredens als singer-songwriter volgden niet veel laster met voorprogramma's in De Parel van Zuilen en RASA (Utrecht) en ook in Café de Stad als voorprogramma van Douwe Bob en zijn bluegrassband Monroe. In 2016 verscheen zijn eerste album 'Friend', geproduceerd door André van den Bunt. Vijf van de acht nummers komen van eigen hand. In de toekomst hoopt Jord meer aan de weg te kunnen timmeren en veel te zien van de wereld.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Jord zorgde met zijn gitaarspel voor een bijzondere sfeer in de studio. Het optreden in Podium 107.1 was zijn eerste radio-optreden en Jord genoot duidelijk van de aanwezigheid in de studio. Aan het einde van de uitzending stelde hij zijn album 'Friend' ter beschikking om te verloten onder de luisteraars. Er kwamen positieve mails binnen tijdens en na de uitzending.
 
Het item met Jord
Beluister hieronder het hele item met Jord, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview trapt Jord af met zijn eerste muzikale herinnering, die te maken heeft met de viool van zijn vader. Vervolgens wordt het muzikale leven van Jord chronologisch doorlopen. Zijn album 'Friend' komt uitgebreid aan bod. Op de valreep stelt programmamaker Maarten Verduijn een interessante vraag: hoe groot is de kans dat Jord eens een nummer opneemt met zijn vader? 

4 maart
 2017

Op deze datum was Jord van Es te gast in ons programma. De nummers "For Nelson", "Friend" en "She" werden live gespeeld.
 

Meer Jord?
Volg hem op Facebook!

Tekst: maart 2017
Bron: Jord van Es en aflevering 366 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM