Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Jongens van de Straat
De band 'Jongens van de Straat' is opgericht in 2016 en bestaat uit Raymond van Kooten, Laurens van Rens en Marcel Koster. Het trio wil buiten spelen, ze maken muziek voor trottoir, salon en gazon. De drie muzikanten zijn geen beginners: samen hebben ze meer dan honderd jaar podium- en studio-ervaring. Ze spelen covers, maar ook eigen materiaal. Tijdens hun straatoptredens proberen ze het iedereen naar de zin te maken, waarbij ook aan kinderen wordt gedacht. De Jongens van de Straat brengen voor hen stoepkrijt mee! In juni 2017 had de band hun eerste grote succes met het winnen van het Nederlands Kampioenschap Straatmuzikanten in het Gelderse plaatsje Elst. Aan de hand hiervan kregen ze veel positieve reacties in de pers. Er volgden mooie optredens, zoals bij 'De Gouden Pet' in Leiden, het 'Straattheaterfestival' in Woerden en 'Fete de la Musique' in Amsterdam. Jongens van de Straat hebben ambitie: ooit hopen ze op het Oerol-festival op Terschelling te spelen. 
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op 5 augustus besteedde Podium 107.1 aandacht aan het Akoestival, het festival dat jaarlijks aan het einde van de zomer plaatsvindt in Woerden. De organisatie van het festival was te gast en de Jongens van de straat traden op in het kader van het optreden dat ze op 27 augustus zouden geven tijdens de 13e editie van het Akoestival. De uitzending van Podium 107.1 werd goed beluisterd en een grote groep bezoekers genoot in de studio van het optreden van de band. De band had hun PR-medewerkster meegenomen, die een deel van het optreden live streamde op internet. De Jongens van de Straat lijken met hun positiviteit, hun vrolijke muziek en hun gezellige uitstraling de perfecte act voor het Akoestival!
 
Het item met Jongens van de Straat
Beluister hieronder het hele item met Jongens van de Straat, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item vraag programmamaker Maarten Verduijn naar de manier waarop Ray, Marc en Lau elkaar gevonden hebben. Daarnaast komt de deelname aan het Nederlands Kampioenschap Straatmuzikanten uitgebreid ter sprake. Vervolgens wordt het optreden op het Woerdense Akoestival besproken. Wat kunnen bezoekers van het festival van de band verwachten? Tot slot komen de mooiste herinneringen uit de tijd van Jongens van de Straat aan de orde.
 

 


5 augustus
 2017

Op deze datum waren Jongens van de Straat te gast in ons programma. De nummers "Multiply", "The look you give that guy" en "Begging" werden live gespeeld.
 

Meer Jongens van de Straat?
Volg hen op Facebook!

Tekst: augustus 2017
Bron: Jongens van de Straat en aflevering 388 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer - RPL FM