Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Jolan van Maaren                      
Jolan van Maaren is een singer-songwriter uit Amsterdam. Toen hij elf jaar oud was, begon hij met gitaarspelen. Zo'n drie jaar later maakte hij een start met het schrijven van zijn eigen teksten, waarbij hij beïnvloed werd door bands als Coldplay, The Maine en Racoon. De muziek is voor Jolan een manier om zijn gevoelens tot uiting te brengen. Nummers moeten voor hem voor zichzelf spreken, waarbij al teveel uitleg niet nodig is. Jolan schrijft nummers over mensen die dichtbij hem staan, maar ook over relaties in het algemeen. Momenteel studeert hij Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij actief binnen de medische studentenorganisatie IFMSA. Na een pauze van een paar jaar heeft hij de muziek weer opgepakt en laat hij weer meer van zich horen. Jolan is druk op zoek naar podia waar hij de kans krijgt om zijn muziek te presenteren!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Vlak voor de uitzending maakt het team van Podium 107.1 altijd een hilarische foto die op de social media wordt geplaatst. Op die manier wordt wereldkundig gemaakt dat het programma bijna gaat beginnen! Jolan werd meteen in de fotoshoot meegenomen en hij moest hardop lachen om de gekkigheid waarin hij terecht was gekomen. Om klokslag vier uur werd de gekkigheid losgelaten en zag Jolan dat programmamaker Maarten Verduijn en zijn collega's het radio maken serieus nemen. Gevolg was een interview waarin zowel Jolan's rol als muzikant en zijn rol als arts-in-spé aan bod kwam. Aan het einde van zijn bezoek schreef Jolan in het gastenboek dat hij had genoten van de sfeer in de studio. Hij omschreef de leden van de crew als 'leuke en authentieke mensen'.
 
Het item met Jolan
Beluister hieronder het hele item met Jolan, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Jolan welke drie woorden hem het beste omschrijven als persoon en als muzikant. Vervolgens komt uitgebreid aan bod hoe muziek in zijn leven kwam als klein kind. Ook vertelt hij waarom hij ervoor koos om de opleiding Geneeskunde te gaan doen in plaats van het Conservatorium. Na een pauze van een aantal jaar is Jolan weer druk met de muziek. Wat maakte dat hij de gitaar tijdelijk in de wilgen hing? Aan het eind vertelt Jolan kort wat zijn toekomstplannen zijn. (Door een technische storing klinkt het eerste live-nummer niet optimaal).
 


21 juli
2018

Op deze datum was Jolan van Maaren te gast in ons programma. De nummers "It's you", "I'll follow you into the dark" (cover van Death Cab for Cutie) en "Split in half" werden live gespeeld.
 

Meer Jolan?
Volg hem op Facebook!
 


 
 
Tekst: juli 2018
Foto's: Dave Hammelburg
Bron: Jolan van Maaren en aflevering 435 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk & Chris van Leeuwen - RPL FM