Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
John Spijker                                        
John Spijker is een singer-songwriter uit Amstelveen. In zijn overwegend blijmoedige popsongs zijn invloeden te vinden van rock, soul en jazz. Als lid van een kerkkoor begon hij op tienjarige leeftijd met drumles. Na zanger en drummer te zijn geweest in een middelbare school-band, werd hij zanger in een rockband genaamd Apple. Sinds eind jaren negentig is hij zanger en (akoestisch-) slaggitarist in een coverband, The Peachkings, waarmee hij oa het voorprogramma deed voor onder andere Grammy award winnaar Flaco Jimenez, Venice, De Dijk, Blf, Normaal, Guus Meeuwis en Direct. Het schrijven van eigen songs is voor John een continue bron van levensvreugde. Het vertolken van eigen werk in zijn eentje is sinds deelname aan de Amsterdamse singersongwriter competitie Mooie Noten in 2005 een belangrijk deel gaan uitmaken van zijn leven. Sindsdien treedt hij zeer regelmatig op en deed onder andere het voorprogramma voor A.L.O. in de Melkweg, Marike Jager, Mississippi Mud Pie in P60 en 16 Down.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
John bracht voor de derde keer een bezoek aan Podium 107.1. Dit keer viel hij met zijn neus in de boter, omdat er een klein feestje werd gevierd vanwege de 450e uitzending. Op deze dag vond tevens de verbouwing plaats van de RPL-studio's. John belandde in een chaos, maar hij had hier geen last van. Hij genoot van de gezellige bende en hij maakte van de nood een deugd: programmamaker Maarten Verduijn maakte een paar mooie foto's tussen de ladders, de verfblikken en de verhuisdozen. Tijdens het interview speelde John's humor en positiviteit een grote rol. Dit viel Maarten op en hij noemde de bezoekjes van John aan Woerden 'steeds gekker'. Er was ook ruimte voor serieuze momenten, waarbij John over zijn muzikale plannen verteld.
 
Het item met John
Beluister hieronder het hele item met John, inclusief de drie live nummers. Aan het begin stelt John zichzelf voor aan de hand van drie voorwerpen die belangrijk voor hem zijn. Vervolgens wordt een kleine reis door zijn leven gemaakt, beginnend bij zijn kindertijd en eindigend bij zijn recente optredens als onderdeel van een eigen trio. Aan het eind komt ook het vaderschap ter sprake. John's (jonge) kinderen zijn muzikaal en bezoeken ook popconcerten met hun vader. Zou John in de toekomst eens langs kunnen komen voor een optreden met zijn zoon?
 


17 november
2018

Op deze datum was John Spijker te gast in ons programma. De nummers "I just love it with you", "The mojito song" en "My procastination" werden live gespeeld.
 

Meer John?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

 Tekst: november 2018
Bron: John Spijker en aflevering 450 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Tijmen Gol.
RPL FM