Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
John Kostermans                       
John heeft zijn roots in de flamenco muziek maar is een aantal jaren geleden een hele nieuwe weg ingeslagen. Als soloperformer met zang, gitaar en verhalen met een eigen geluid dat is geworteld in de blues, jazz, nog een vleugje flamenco en de pop. Hij is niet voor een gat te vangen. Hij speelt in kleine en middelgrote theaters, café’s en huiskamers, het liefst is hij dicht bij zijn publiek. Naast zijn voorstelling 'Oscar... verdroomt zich' speelt hij een tweede soloperformance 'Alles is van Glas' en doet hij met regelmaat gigs in Singer Songwriter locaties. In de toekomst hoopt John samenwerkingen aan te gaan met andere muzikanten. Naast zijn leven als muzikant is John ook Mediator in arbeidszakelijke geschillen en is hij vrijwillig actief als buurtbemiddelaar.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
John bracht op 23 februari voor de tweede keer een bezoek aan Podium 107.1. In april 2017 was hij eerder te gast. Toen John de studio betrad, maakte hij het staartje mee van de officiële opening van de RPL-studio's. Ook was hij getuige van het optreden dat Jitske Pool gaf. Beide artiesten maakten tijdens hun optreden gebruik van een loopstation. John had zijn hondje Storm meegebracht. Het hondje kreeg alle aandacht. Programmamaker Maarten Verduijn vroeg aan John of hij het niet vervelend vond dat iedereen direct de aandacht focust op het kleine hondje. John leek het geen probleem te vinden. Dat het hondje erg aan zijn baasje gehecht was, bleek al snel: Storm volgde John overal waar hij naartoe ging. John had ook een duidelijke boodschap voor Maarten: hij moest ook een hond kopen voor meer geluk in zijn leven!
 
Het item met John
Beluister hieronder het hele item met John, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview haalt John herinneringen op aan zijn kindertijd en zijn jeugd. Hij vertelt zijn mooiste herinnering en hij vertelt hoe hij voor het eerst op het podium stapte met een schoolbandje. Vervolgens komen John's theatervoorstellingen 'Oscar... verdroomt zich' en 'Alles is van Glas' uitgebreid aan bod. Hij vertelt waarom het personage Oscar met name belangrijk voor hem is. Naast een gesprek over muzikale plannen vertelt John ook over het contact met zijn 11-jarige zoon Olivier en over zijn werk als mediator. Hij bemiddeld bij conflicten en geschillen, maar... hoe is John zelf als hij een conflict heeft?
 


23 februari
2019

Op deze datum was John Kostermans te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Vast', 'Vloeibare liefde' en 'Alleen' live.
 

Meer John?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.

Tekst: februari 2019
Bron: John Kostermans en aflevering 463 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM