Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
John Kostermans                       
John heeft zijn roots in de flamenco muziek maar is een aantal jaren geleden een hele nieuwe weg ingeslagen. Als soloperformer met zang, gitaar en verhalen met een eigen geluid dat is geworteld in de blues, jazz, nog een vleugje flamenco en de pop. Hij is niet voor een gat te vangen. Hij speelt in kleine/middelgrote theaters, café’s en huiskamers, het liefst is hij dicht bij zijn publiek. Naast zijn voorstelling 'Oscar... verdroomt zich' speelt hij een tweede soloperformance 'Alles is van Glas' en doet hij met regelmaat gigs in Singer Songwriter locaties. In de toekomst hoopt John samenwerkingen aan te gaan met andere muzikanten.
Naast zijn leven als muzikant is John ook Mediator in arbeidszakelijke geschillen en is hij vrijwillig actief als buurtbemiddelaar.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Toen John de studio bezocht, moest hij de aandacht delen met de gast die hij meenam. Sterker nog: deze gast (het kleine hondje Storm) kreeg de meeste aandacht van wie dan ook. Het hondje was zeven maanden oud en werd door iedereen geknuffeld. Tijdens het optreden vond Storm het wel weer genoeg geweest. Hij besloot om te gaan slapen in de gitaarkoffer van zijn baasje!
John toonde buiten de uitzending om interesse voor de muziek van Lieke Dijkstra, die voor hem op het podium stond. Zelf maakte hij indruk met zijn loopstation, waarmee hij vanaf de kleine singer-songwriterstage een vol bandgeluid wist neer te zetten.
 
Het item met John
Beluister hieronder het hele item met John Kostermans, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt John over zijn kennismaking met muziek en over de tijd waarin hij zich met Flamenco-muziek bezigheid. Verder vertelt hij uitvoerig over zijn theatershows 'Oscar... verdroomt zich' en 'Alles is van glas'. Aan het einde haalt programmamaker Maarten Verduijn de recensies aan die de vrouw van John en zijn negenjarige zoon op zijn website hebben gezet. Hoe belangrijk is hun mening voor John en in hoeverre hebben zij invloed op zijn muziek?

 

 


1 april

2017


Op deze datum was John Kostermans te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Vlinderend verlangen', 'Je kan 't ook' en 'Alles is van glas' live.
 

Meer John?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.

Tekst: april 2017
Bron: John Kostermans en aflevering 370 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Dave Hammelburg
RPL FM