Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
John Blok                      
John Blok is een Woerdense muzikant die bekend is van verschillende muzikale projecten. Van jongs af aan is muziek belangrijk voor hem, waarbij Herman Brood een grote inspiratiebron voor hem was. Sinds die tijd heeft hij in meerdere bands gespeeld als bassist. Daarnaast is hij actief als technicus voor andere muzikanten. Hij heeft een eigen studio, genaamd 'Goodnight John Boy Studio'. Verder heeft hij zich ingezet voor jong muzikaal talent, onder andere bij het project 'I'Minkema' op het Woerdense Minkema Collega (waar John ook werkzaam is). In 2018 gaf John tweemaal een persoonlijke theatervoorstelling in een uitverkocht RIE Theater. Tijdens deze voorstelling vertelde hij verhalen uit zijn leven en speelde hij zelfgeschreven nummers die hij tot dat moment altijd voor zichzelf gehouden heeft.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
John is geen onbekende van ons programma: hij bracht eerder bezoekjes aan Podium 107.1 met verschillende bandjes. Dit keer stond hij echter zelf voor de volle 100% in het middelpunt. Bij binnenkomst raakte hij in gesprek met schrijfster Tosca Menten, die in dezelfde uitzending te gast was. Tosca en John bleken elkaar al lang te kennen en een goeie klik met elkaar te hebben. Tijdens het interview was John heel open. Hij maakte indruk met de wijze waarop hij over zijn persoonlijke theatervoorstelling vertelde. Tijdens een pauze van het interview verzuchtte hij: 'gaan we met dit gesprek diep, of gaan we diep?'. Zijn achterban luisterde geïnteresseerd mee. Aan het einde van de uitzending schreef John mooie woorden in het gastenboek: 'RPL heeft een mooie nieuwe studio, maar gelukkig hangt er dezelfde sfeer en zijn er dezelfde aardige mensen'.
 
Het item met John
Beluister hieronder het hele item met John Blok. Aan het begin van het interview vertelt John over zijn eerste kennismaking met muziek. Ook vertelt hij was voor een jongen hij vroeger was en hoe hij zijn middelbare schooltijd beleefde. Vervolgens komen de optredens ter sprake waar John de mooiste herinneringen aan bewaart. Een groot deel van het interview gaat over de persoonlijke theatervoorstelling die hij in 2018 gaf in het Woerdense RIE-theater. Het was een voorstelling met eigen verhalen en eigen liedjes. Dat dit geen vervolg zal krijgen, is voor hem duidelijk: 'dit was eens maar nooit meer'. John vertelt ook over zijn passie voor sport en over verborgen talenten. Uiteraard komen ook zijn toekomstplannen ter sprake. Doet hij met het maken van één opmerking nu een verrassende primeur?
 

 


1 juni
2019

Op deze datum was John Blok te gast in ons programma. Hij was te gast in de speciale 'Podium 107.1 Talentenshow', waarin het onderwerp 'talent' centraal stond. Door middel van een interview schetste programmamaker Maarten Verduijn een biografie van John.

Meer John?
Volg hem op Facebook!Tekst: juni 2019
Bron: John Blok en aflevering 477 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Lambert Reijns
RPL FM