Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Johan Kruizinga                   
Johan Kruizinga is een poptroubadour en singer-songwriter uit Enkhuizen. Zijn passie voor muziek maken en optreden stamt uit zijn verre jeugd. In de jaren negentig besloot hij om zijn baan op te zeggen en zich te richten op de muziek. Inmiddels is Johan ruim twintig jaar actief als professioneel zanger/gitarist en performer. Tijdens optredens maakt hij veel contact met zijn publiek, onder andere door grapjes of kleine conversaties. Naast muzikant is hij ook licht- en geluidstechnicus en verzorgt hij regelmatig het licht en geluid bij optredens van anderen. Niet alleen voor muziekconcerten maar ook voor theatervoorstellingen en voor sprekers.
Johan kent een aantal vaste stekjes waar hij zijn muziek laat horen, zoals 'Irish Pub The Dubliner' in Enkhuizen en restaurant 'De Dikke Bries' in Den Oever. Hij heeft plannen om samen met een aantal collega's de theaters in te gaan met een eigen theatershow.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Johan maakte de hele uitzending mee en hij genoot van de gezelligheid en de gekkigheid van het team van Podium 107.1. Voor de uitzending werkte hij mee aan een knotsgekke foto waarin hij zijn gitaar vervoerde in de bakfiets van radiocollega Tijmen Gol. Johan was onder de indruk van het optreden van singer-songwriter Judy de Mots, die voor hem op het podium stond. Een nummer dat zij achter de schermen speelde, raakte hem diep en inspireerde hem om ook eigen materiaal te spelen tijdens de uitzending. Dat Johan een druk man is, bleek tijdens zijn bezoek aan Woerden: na de uitzending moest hij direct door naar Den Oever voor een optreden.
 
Het item met Johan
Beluister hieronder het hele item met Johan, inclusief de drie live nummers (twee covers en een eigen nummer). Aan het begin van het interview vertelt Johan hoe hij rond zijn 35e besloot om zijn baan op te zeggen om voor 100% voor de muziek te gaan. Johan vertelt hoe zijn omgeving op deze keuze reageerde en wat in de laatste twintig jaar de grootste hobbels zijn geweest op zijn pad als professioneel muzikant. Ook vertelt hij openhartig over een aantal emotionele gebeurtenissen van het afgelopen jaar en het effect van deze gebeurtenissen op het maken van muziek. Aan het einde beantwoordt hij een klassieke Podium 107.1-vraag: waar hoopt Johan over tien jaar te zijn?

 

 


2 september
 2017

Op deze datum was Johan te gast in ons programma. De nummers "Shower the people", "Het is twaalf uur geweest" en "Sweet baby James" werden live gespeeld.
 

Meer Johan?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.

Tekst: september 2017
Bron: Johan Kruizinga en aflevering 390 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM