Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Jitske Pool                      
Jitske is een talentvolle jonge Singer-songwriter. Al van kleins af aan is muziek haar passie geweest, en nu deelt zij die ook met de buitenwereld. Haar inspiratie haalt ze uit alles wat er om haar heen gebeurd en wat ze voelt, muziek is haar enige weg naar buiten. Met haar gevoelige eigen stem snijdt ze onderwerpen aan om over na te denken, zoals: seksuele geaardheid, en zelfacceptatie. Sinds kort schrijft zij nummers met haar loopstation waardoor zij in haar eentje een volwaardige band vormt. Met een flinke dosis galm en soulvolle koortjes legt ze haar muziek diep in de harten van het publiek, en neemt zij ze even mee in haar eigen wereld. Ze was al te bewonderen in onder andere Tivoli Vredenburg, Ekko, en het Utrechtse bevrijdingsfestival. Binnenkort komt haar eerste single op Spotify uit. Dat beloofd dus een hoop goeds.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 23 februari werden de nieuwe RPL-studio's officieel geopend in aanwezigheid van de burgemeester. Jitske maakte het staartje van deze happening mee toen ze in de studio arriveerde. Terwijl mensen van de hapjes en de champagne genoten, deed Jitske een soundcheck met haar loopstation. Er kwamen mooie reacties van luisteraars, onder andere van een muzikale klasgenoot van Jitske: singer-songwriter Ro Lawrence. Aan het einde schreef Jitske lovende woorden in het gastenboek. De mooiste woorden van haar tekst waren te vinden in het korte zinnetje dat ze richtte aan het team van Podium 107.1: 'Jullie zijn gezellig!'
 
Het item met Jitske
Beluister hieronder het hele item met Jitske, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview blikt Jitske terug op haar kindertijd. Ze vertelt hoe ze als klein kind regelmatig met blauwe plekken terug kwam van het buitenspelen. Ze gedroeg zich als een rebel en ze zag er met kort haar en jongensbroeken uit als een jongetje. Vervolgens vertelt Jitske hoe haar studie aan de Pop Academie eruit ziet. Ze vertelt over de lessen en de tijd die ze voor de opleiding doorbrengt in de studio. Een groot deel van het interview is gewijd aan de EP die ze dit jaar wil uitbrengen. Op deze EP, ook wel 'GayP' genoemd, staan vier nummers die te maken hebben met homoseksualiteit. Jitske vertelt hoe als muzikante staat voor de rechten van homoseksuelen. Ze beschrijft open hoe ze er zelf achter kwam dat ze op vrouwen valt en hoe haar omgeving reageerden. Waren er mensen die haar verrasten met hun reactie?
 

 


23 februari
2019

Op deze datum was Jitske Pool te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Flawless', 'Friday' en 'It's okay to be gay'.
 

Meer Jitske?
Volg haar op Facebook!

Tekst: februari 2019
Bron: Jitske Pool en aflevering 463 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen