Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Jim Faber                                   
Jim Faber, een 23-jarige singer/songwriter. Geboren in Uden(Brabant), en na een tijdje in Harderwijk gewoond te hebben, woont hij nu in Utrecht. Als kleine jongen was Elvis Presley zijn grote held. Met de droom om net zo goed te worden als Elvis, begon Jim met zingen en gitaarspelen. Na jaren op zijn kamer te hebben geoefend, stapt hij sinds een jaar het podium op. Het optreden vindt hij geweldig om te doen. Sinds twee jaar schrijft Jim eigen nummers. Het schrijven van eigen nummers wil hij gaan gebruiken om mensen te inspireren om bewuster te zijn. Hij heeft genoeg ideeŽn en opvattingen over nodige bewegingen die hij aan de maatschappij mee wil geven. Denk hierbij aan het klimaat, betere omgang tussen mensen, de kijk op het leven, liefde en bestaan. Aanschouwend en opbouwend. Jim is een positief persoon en weet dat het leven o zo mooi is, als men maar goed leert kijken en ervaren. Dat probeert hij in zijn muziek mee te geven. Je zal invloeden terug kunnen vinden van Elvis, Bob Dylan, country en soul. Zijn muziek wordt gekenmerkt door ritmisch gitaarspel, en een wat zware en rauwe stem. Hij zal je raken met zijn stem en bewegen met zijn gitaar.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Jim bracht een bezoek aan de RPL-studio's op de dag waarop de temperatuur voor het eerst in het jaar boven de 20 graden uitsteeg. Hij had een vriend meegenomen die kritisch toekeek tijdens het optreden en die genoot van de gezelligheid in de studio. De muziek van Jim viel in de smaak bij de aanwezigen in de studio. Dit had vooral te maken met zijn bijzondere donkere stemgeluid en de meeslepende melodieŽn van de nummers. Ook na zijn eigen optreden bleef Jim in de studio om het bandoptreden van de formatie CAS mee te maken.
 
Het item met Jim
Beluister hieronder het hele item met Jim, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt Jim zichzelf voor. Programmamaker Maarten Verduijn vraag een aantal dingen uit over zijn jeugd. Wat zouden we zien als we een film zouden hebben van Jim als muzikale kleuter? Daarna vertelt Jim hoe het is om in Utrecht te wonen, aangezien hij oorspronkelijk in Uden is geboren. Voelt hij zich thuis in de stad en wat zijn nou zijn favoriete plekjes in Utrecht? In februari gaf Jim een instore-optreden bij Staffhorst Vinyl. Hoe was het voor hem om tussen de platenbakken op te treden? Eťn van de toeschouwers uit het publiek had hem getipt bij de makers van Podium 107.1. Aan het einde van het optreden vertelt Jim over zijn plannen voor de toekomst.

 


7 april
 2018

Op deze datum was Jim Faber te gast in ons programma. De nummers "If you wake up", "Whole" en "Evolve" werden live gespeeld.
 

Meer Jim?
Volg hem op Facebook!

 
Tekst: april 2018
Bron: Jim Faber en aflevering 421 van Podium 107.1
Onderste foto: Maarten Verduijn - Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM